Αναιμική προσαρμογή στα μέτρα: Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς

Αναιμική προσαρμογή στα μέτρα: Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένων των συνθηκών, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που αγνόησαν τις εκκλήσεις «να μείνουμε σπίτι» λόγω κορονοϊού.

Από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο πέρασαν μέχρι χθες τις 3.00 μ.μ. που άρχισαν οι προειδοποιήσεις, 7.778 αυτοκίνητα ενώ την Παρασκευή 13 Μαρτίου είχαν περάσει 22.6012 αυτοκίνητα.

Αντίστοιχα, από τα διόδια Αφιδνών με κατεύθυνση προς Λαμία πέρασαν 10.938 αυτοκίνητα από 25.788 που είχαν περάσει Παρασκευή 13 του μηνός, ενώ από τα διόδια των Μαλγάρων-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αθήνα πέρασαν 5.274 οχήματα από 14.160 την προηγούμενη Παρασκευή.

Οσον αφορά στη Βόρειο Ελλάδα, και αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και το προηγούμενο, υπήρξε μετακίνηση Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική. «Έχουμε λίγο πιο αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε σχέση με χθες, σε κάθε περίπτωση όμως είναι λιγότεροι εκείνοι που ξεκίνησαν χθες και σήμερα για τη Χαλκιδική σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «πολλοί από αυτούς που ήρθαν πριν μια εβδομάδα, παρέμειναν στη Χαλκιδική, όπως φαίνεται και από την κίνηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ της περιοχής».

«Η δική μας παραίνεση προς τον κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, ήταν, αφού ήρθαν όσοι ήρθαν, τουλάχιστον να παραμείνουν στο σπίτι. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν και έξω και δεν αναμένεται να βοηθήσει την κατάσταση ο καιρός που σήμερα είναι καταπληκτικός» προσέθεσε και απηύθυνε έκκληση σε όλους να σκεφτούν τον περίγυρό τους και τους δικούς τους ανθρώπους και να αναλογιστούν ότι το σύστημα υγείας στη Χαλκιδική δεν «σηκώνει» μεγάλη επιβάρυνση.

Αυξήθηκαν οι συλλήψεις την Παρασκευή

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες Παρασκευή 20 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και συνελήφθησαν 27 άτομα σε όλη την επικράτεια

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 209 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 221 άτομα σε όλη την επικράτεια.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις,

την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη,

το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις,

την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις,

τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις,

την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις,

την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις,

την Πέμπτη 19 Μαρτίου 17 παραβάσεις με 20 συλλήψεις και

την Παρασκευή 20 Μαρτίου 25 παραβάσεις με 27 συλλήψεις.

Η γεωγραφική κατανομή των συλλήψεων

89 στην Αττική,

34 στη Δυτική Ελλάδα,

13 στην Κεντρική Μακεδονία,

11 στη Θεσσαλία,

10 στην Κρήτη,

10 στη Θεσσαλονίκη,

9 στο Νότιο Αιγαίο,

9 στα Ιόνια Νησιά,

9 στην Πελοπόννησο,

8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

6 στη Δυτική Μακεδονία,

6 στη Στερεά Ελλάδα,

4 στο Βόρειο Αιγαίο και

3 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή