ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

«Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι». Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς στην «Κ» δεν αποκλείει την απαγόρευση στην κυκλοφορία για να ελεγχθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Επικουρική εμπλοκή και των Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτρα.

* Το plan b της ΕΛΑΣ για την εποπτεία της καραντίνας και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης έξαρσης της εγκληματικότητας.

* Ο αγώνας δρόμου των ανιχνευτών του ιού. Η “Κ” βρέθηκε στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του ΕΚΠΑ όπου ειδικοί γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την πιστοποίηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

*Πάση θυσία το ΕΣΥ πρέπει να μείνει όρθιο- μήνυμα των γιατρών μέσω της “Κ” για τις ανάγκη στήριξης του συστήματος υγείας που βρίσκεται στα όρια αντοχής του . Ζητούν υπευθυνότητα και ευλαβική τήρηση των έκτακτων μέτρων από τους πολίτες.

*Θα χρειαστούν περίπου 12 μήνες για το εμβόλιο λέει στην “Κ” η δρ Τζουλιάνα Σοάρες Λιν της Κλινικής και Εκπαιδευτικής Μονάδας Πρόληψης Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

* Μειώσεις φόρων και εισφορών από την κυβέρνηση για την αποτροπή της ύφεσης και την στήριξη των πολιτών.

* Ζευγάρια σε δοκιμασία καραντίνας. Η “Κ” μίλησε με συντρόφους που πασχίζουν να κρατήσουν μακριά τον κορωνοϊό και τον ...εκνευρισμό.

* Έλληνες απομονωμένοι στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη μιλούν για τις δύσκολες ώρες κορωνοϊού στην ξενιτιά.

* Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. Τι λένε 5 κορυφαίοι οικονομολόγοι για την επόμενη μέρα στην οικονομία . “Να πέσουν χρήματα από το ελικόπτερο” για να στηριχθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

* Μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω... viber. H ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών και οι ελλείψεις του συστήματος.

* Λεπτές ισορροπίες Μαξίμου στο πεδίο της οικονομίας. Τα δύο σενάρια για την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

*Καραντίνα και στο στρατηγείο - στο ερμητικά κλειστό Μαξίμου μία μικρή ομάδα συνεργατών του Πρωθυπουργού δίνει τη μάχη εναντίον της επιδημίας.

* Κράτη και ηγέτες υψηλού κινδύνου. Ο κορωνοϊός εξελίσσεται στο απόλυτο στρες τεστ για πολιτικές ηγεσίες και κοινωνικά συστήματα . Ο Μπόρις Τζόνσον , ο Ντόναλντ Τραμπ και η διπλωματία της μάσκας και των γαντιών από την Κίνα.

* Η επιστήμη κατά της συνωμοσιολογίας . Στο γεύμα με την “Κ” ο δημοσιογράφος για επιστημονικά θέματα στο BBC Ντάλας Κάμπελ.

* Καταφύγια με πισίνα προς πώληση. Η ελίτ του χρήματος ψάχνει μπούνκερ για να προστατευθεί από τον ιό.

* Μένουμε σπίτι με καθηλωτικές προβολές. Φροντίζουν για αυτό διαδικτυακές πλατφόρμες όπως Netflix και Cinobo.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ