Χωρίς προηγούμενο οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία – Εφτασαν τους 793 σε μία ημέρα

Χωρίς προηγούμενο οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία – Εφτασαν τους 793 σε μία ημέρα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 793 για να ανέλθει συνολικά στους 4.825, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μια αύξηση 19,6%, μακράν η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε απόλυτες τιμές μετά την εμφάνιση του Covid-19 πριν από ένα μήνα.

Την ίδια στιγμή, ραγδαία αύξηση των θυμάτων καταγράφεται και σε Ισπανία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κοινωνικής απομόνωσης που έχουν ληφθεί.

Την Πέμπτη, η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων, καθώς η ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους από τον πολύ μεταδοτικό ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία αυξήθηκε σε 53.578 από 47.021 που ήταν προηγουμένως, μια αύξηση 13,9%, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, που πλήττεται περισσότερο, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, με 3.095 θανάτους και 25.515 κρούσματα.

Από εκείνους που είχαν αρχικά μολυνθεί σε εθνικό επίπεδο, 6.072 ανάρρωσαν πλήρως σήμερα, σε σχέση με 5.129 χθες, Παρασκευή. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.857 ασθενείς σε σχέση με 2.655 ασθενείς που ήταν χθες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS,AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή