Τουρκία: Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες

Τουρκία: Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία επέβαλε σήμερα μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τους πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών και για τα άτομα με χρόνιες ασθένειες. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της επιδημίας του κορονοϊού.

Λεπτομέρειες σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ανακοινωθούν αργότερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους εννέα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα, μετά το θάνατο πέντε ηλικιωμένων ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Νωρίτερα σήμερα η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεις με 46 ακόμη χώρες και απαγόρευσε τα πικνίκ και τα μπάρμπεκιου, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάζεται καθημερινά επί μια εβδομάδα.

Παράλληλα ο Πρόεδρος Ερντογάν ηχογράφησε μήνυμα που θα μεταδίδεται από όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνίας στην Τουρκία και θα σταλεί σε όλους τους συνδρομητές πάνω από 50 ετών, οι οποίοι θα λάβουν αυτόματο τηλεφωνικό μήνυμα από σήμερα. Επίσης ο τούρκος πρόεδρος έκανε ανάρτηση του μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ως τώρα το μήνυμα που διαρκεί 2 λεπτά ακούστηκε 4 εκατομμύρια φορές. Συνιστά στους πολίτες να μένουν στο σπίτι, να προσεύχονται στο σπίτι, να μην δέχονται επισκέπτες. «Βρισκόμαστε σε έναν αμείλικτο αγώνα κατά του κορονοϊού», αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή