Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων σε Ισπανία – Γαλλία – Βρετανία

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων σε Ισπανία – Γαλλία – Βρετανία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαστίζει η επιδημία του κορωνοϊού την Ισπανία – την δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην ΕΕ μετά την Ιταλία – με 32% περισσότερους θανάτους να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σήμερα σε 324 και οι νεκροί έφτασαν τους 1.326 από τους 1.002 χθες, ενώ  αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αυξήθηκε σχεδόν κατά 25% από χθες, περνώντας από τα 19.980 κρούσματα στα 24.926, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει μακράν η πλέον πληγείσα με 8.921 κρούσματα (36% του συνόλου) και ακολουθούν η Καταλονία (4.203), η Χώρα των Βάσκων (1.725) και η Ανδαλουσία (1.515).

«Τα κρούσματα αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες. Κανείς δεν ξέρει πότε θα κορυφωθεί η επιδημία στη χώρα», προειδοποίησε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, αξιωματούχος του Κέντρου Προειδοποίησης και Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων σε συνέντευξη Τύπου.

Η Γαλλία κατέγραψε 112 θανάτους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο και πλέον ανέρχεται σε 562 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Υπήρξαν 14.459 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 6.172 άρρωστοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν 1.525 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι μισοί από τους βαριά νοσούντες είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Στη Βρετανία, άλλοι 53 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή