Ενταξη των μελών του στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων ζητεί ο ΣΕΣΜΑ

Ενταξη των μελών του στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων ζητεί ο ΣΕΣΜΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή με την οποία ζητείται η ένταξη των μελών του στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, έστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

Στην επιστολή, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ζητεί, πρώτον να περιληφθούν στους Κωδικούς Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρείες–μέλη του ΣΕΣΜΑ είτε ως κύρια είτε ως δευτερεύουσα δραστηριότητα, και συγκεκριμένα:

– 62000000: Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες

– 63100000: Επεξεργασία δεδομένων, καταχώρηση και συναφείς δραστηριότητες· δικτυακές πύλες

– 70220000: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης.

Επίσης ο ΣΕΣΜΑ ζητεί από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραλαβής παραδοτέων, καθώς και η αποπληρωμή εκκρεμών οφειλών -που σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν σε τιμολόγια του 2019- από τους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Τέλος ο ΣΕΣΜΑ ζητεί την επιτάχυνση  των διαδικασιών για την καταβολή ενισχύσεων σε δικαιούχους και ωφελούμενους δράσεων του ΕΣΠΑ, καθώς και σε επιχειρήσεις, επενδυτικά σχέδια των οποίων έχουν υπαχθεί στους Αναπτυξιακούς Νόμους (3299, 3908 και 4399) καθώς όλες οι προαναφερόμενοι αποτελούν επιχειρήσεις  πελάτες των εταιρειών μελών του Συνδέσμου μας.

Σημειώνεται ότι στα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων της κυβέρνησης περιλαμβάνονται ΚΑΔ που αφορούν εταιρείες δημοσίων σχέσεων, φωτογραφικές δραστηριότητες κ.ά.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, τον

Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη και το

Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή,  Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΕΣΜΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή