Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: «Το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν είναι τιμωρητικού αλλά προστατευτικού χαρακτήρα»

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: «Το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν είναι τιμωρητικού αλλά προστατευτικού χαρακτήρα»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού», τονίζει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Σημειώνεται, ότι από τις 6 το πρωί, αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και λιμενικοί πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλη την χώρα, ενώ θα χρησιμοποιούνται και drones της ΕΛ.ΑΣ για τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου, το οποίο έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα https://forma.gov.gr, η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή