Σταματούν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

Σταματούν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταματούν όλες οι επιβατικές πτήσεις από την Βρετανία και την Τουρκία βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό που λαμβάνεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας (σήμερα) έως τις 15 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, το μέτρο αφορά στον «προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,

β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,

γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από σήμερα το πρωί και έως τις 15 Απριλίου εφαρμόζεται ο «προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο». 

Επισυνάπτεται η κοινή υπουργική απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή