Εφτασε η… ώρα μηδέν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εφτασε η… ώρα μηδέν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις εβδομάδες έδωσε περιθώριο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για να ανακοινώσει την απόφαση της αναβολής ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 αλλά, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις θα οδηγήσουν τους «Αθανάτους» να αποφασίσουν γρηγορότερα. Ήδη, ο Καναδάς δήλωσε ότι δεν θα στείλει ομάδα, ο παγκόσμιος στίβος ζητάει αναβολή, η Αυστραλία προτείνει στους αθλητές της να προετοιμαστούν για το 2021, και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στην Ιαπωνία επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση του χρόνου, ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες.

«Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο και τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας για να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που θα προκύψουν από τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των ηγετών του ολυμπιακού – παραολυμπιακού αθλητισμού του Καναδά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε προηγηθεί η Χέιλι Γουϊκενχάιζερ. Η αθλήτρια – σύμβολο του Καναδά είχε ζητήσει από τη ΔΟΕ την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κάτοχος των τεσσάρων χρυσών μεταλλίων και του ενός ασημένιου από χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (χόκεϊ στον πάγο) θεωρείται σύμβολο για τον αθλητισμό του Καναδά. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας της, δήλωσε υπερήφανη.

Την πεποίθησή τους ότι αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξέφρασε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του στίβου Σεμπάστιαν Κόου. Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης και μέλος της ΔΟΕ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ και ζήτησε να αναβληθεί η διοργάνωση διότι δεν πρέπει «να διεξαχθεί με κάθε κόστος και ιδιαίτερα αυτό της ασφάλειας των αθλητών». Η άποψη του Κόου έχει βαρύνουσα σημασία καθώς ο στίβος θεωρείται ο «βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων».

Υπέρ της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και ο αμερικανικός στίβος και ο αμερικανικός υγρός στίβος. Ήδη, αυτή η σκέψη βρίσκεται και στο… τραπέζι των τηλεδιασκέψεων του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ιάπωνες δεν είναι υπέρ της αναβολής μερικών μηνών αλλά προτιμάνε, εφόσον ο κορωνοϊός βάλει… λουκέτο στη διοργάνωση, να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες το 2021, τις ίδιες ημερομηνίες.

Στις 26 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να αρχίσει από τη Φουκοσίμα η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους. Μένει να δούμε εάν οι εξελίξεις θα την προλάβουν….  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή