Απεβίωσε η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 67 ετών, η δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Χαρά Τζαναβάρα.

Είχε σπουδάσει Αγρονόμος- Τοπογράφος και έγινε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου το 1980. Ωστόσο την κέρδισε η δημοσιογραφία- εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Ελευθεροτυπία και αργότερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ διετέλεσε και αρχισυντάκτρια του Τεχνικού Δελτίου του ΤΕΕ.

Ήταν γνωστή και αγαπητή στον τεχνικό κόσμο καθώς κάλυπτε για τέσσερις δεκαετίες το ρεπορτάζ του (παλαιού) ΥΠΕΧΩΔΕ, δηλαδή θέματα περιβάλλοντος, πολεοδομικά και χωροταξικά, καθώς και τα δημόσια έργα,

ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επεκτείνει το αντικείμενό της στις μεταφορές, την ενέργεια και της ιδιωτικοποιήσεις. Λάτρης της δημοσιογραφίας, φρόντιζε πάντα να είναι στην πρώτη γραμμή, στα εργοτάξια και στο ρεπορτάζ.

Συλληπητήριες δηλώσεις έστειλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, φορείς και ενώσεις.

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα, μιας δημοσιογράφου που κάλυπτε το ρεπορτάζ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπηρετούσε πιστά και έντιμα το επάγγελμά της.Θα τη θυμόμαστε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, τη διεισδυτικότητα της γραφής της, για την άκοπη και άοκνη δημοσιογραφική της έρευνα.

Προσωπικά θα τη θυμάμαι και για την ευγένειά της.Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Γιάννης Κεφαλογιάννης, υφυπουργός Μεταφορών

«Η Χαρά Τζαναβάρα υπήρξε ένας ταλαντούχος άνθρωπος και μια αταλάντευτη δημοσιογράφος. Συνδύαζε την εμπειρία με τη μαχητικότητα και την επιστημονική γνώση με την εργατικότητα. Τα άρθρα και τα ρεπορτάζ της θα αποτελούν πάντα μια πηγή έγκυρων πληροφοριών για κάθε πτυχή του τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών στην Ελλάδα. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλειά της και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στηνοικογένεια και στους οικείους της».

Γιώργος Στασινός πρόεδρος ΤΕΕ

«Η Χαρά Τζαναβάρα υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια τη δημοσιογραφία και προσέφερε πολλά στην ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις σε τεχνικά και οικονομικά ζητήματα. Ήταν Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του ΕΜΠ, μέλος του ΤΕΕ από το 1980, δεν άσκησε για πολύ το επάγγελμα καθώς την κέρδισε νωρίς η δημοσιογραφία και κυρίως το τεχνικό ρεπορτάζ.

Παρούσα σε όλες τις εξελίξεις του τεχνικού κόσμου τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, πολυγραφότατη, με άποψη, βοηθούσε τους αναγνώστες να αντιληφθούν σύνθετα θέματα μέσα από τις εφημερίδες όπου έγραφε, από το κρατικό ραδιόφωνο, αλλά και για πολλά χρόνια από το Γραφείο Τύπου και το Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ.

Εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ως θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου της ελληνικής πολιτείας και φορέα του τεχνικού επιστημονικού κόσμου της χώρας, εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια της γνωστής δημοσιογράφου και τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, τους οικείους της και το δημοσιογραφικό κλάδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή