Την Εθνοφρουρά επιστρατεύει ο Ντ. Τραμπ

Την Εθνοφρουρά επιστρατεύει ο Ντ. Τραμπ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Εθνοφρουρά αποφάσισε να επιστρατεύσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις τρεις πολιτείες που πλήττονται σκληρότερα από τον COVID-19 (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Καλιφόρνια), καθώς οι υγειονομικές αρχές της χώρας προετοιμάζονται για μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα, κατά την οποία η επιδημία κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη. Οι εθνοφρουροί θα προσφέρουν βοήθεια στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και θα στήσουν προσωρινές κλινικές συνολικής δυναμικότητας 4.000 κλινών, για να ελαφρύνουν την αυξανόμενη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Κατά τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των κρουσμάτων είχε ξεπεράσει σε πανεθνικό επίπεδο τις 35.000, ενώ οι νεκροί ανέρχονταν σε 471. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας στη μεγαλούπολη βρίσκεται μόλις δέκα ημέρες πριν από την κατάρρευση και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αναπνευστήρες, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ασθενών, οι οποίοι θα ήταν δυνατό να σωθούν.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του Τύπου, ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών Τζέρομ Ανταμς προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι η τρέχουσα εβδομάδα «θα είναι άσχημη», τονίζοντας την ανάγκη να μείνουν στα σπίτια τους. Πολλές πολιτείες, που αντιπροσωπεύουν πληθυσμό άνω των 100 εκατ., έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς κυκλοφορίας.

Χθες το βράδυ, συνεδρίαζε η Γερουσία με σκοπό να εγκρίνει πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, με προϋπολογισμό που φθάνει το αστρονομικό ύψος των δύο τρισ. δολαρίων. Η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν είχε γίνει δυνατή το Σαββατοκύριακο, λόγω αντιρρήσεων των Δημοκρατικών, που υποστήριζαν ότι η πρόταση των Ρεπουμπλικανών είναι υπερβολικά γενναιόδωρη για τις επιχειρήσεις και πολύ λιγότερο για τους εργαζομένους.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 350.000 και οι νεκροί πλησίαζαν τις 16.000. Με περισσότερα από 5.400 θύματα στην Ιταλία, που βιώνει ανείπωτη τραγωδία, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε διέταξε την αναστολή κάθε μη απολύτως αναγκαίας παραγωγικής δραστηριότητας. Πολύ ανησυχητική διαγράφεται η κατάσταση στην Ισπανία, με 434 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και πάνω από 2.200 συνολικά. Στην Αγκυρα, η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα κατασχέσει τα εργοστάσια παραγωγής ιατρικών μασκών εάν δεν συμφωνήσουν να πουλήσουν την παραγωγή τους στο κράτος. Τέλος, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, ο οποίος φυλακίστηκε πρόσφατα έχοντας καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή