Διακοπή πτήσεων προς Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία

Διακοπή πτήσεων προς Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόπτονται από σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς την Αγγλία (οι τελευταίες πτήσεις προς/από Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν χθες), Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, έπειτα από σχετική οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (ΥΠΑ), που ανακοινώθηκε χθες. Η απαγόρευση έχει ισχύ μέχρι τις 15 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή, σε αναστολή όλων των δρομολογίων του εξωτερικού από μεθαύριο προχωρεί η Aegean με γνώμονα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, την ενεργοποίηση των έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας. «Λόγω της διασποράς του COVID-19, των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Ελλάδα, την Ε.Ε. αλλά και τρίτα κράτη, η Aegean υποχρεούται να προχωρήσει σε αναστολή των δρομολογίων εξωτερικού από την Πέμπτη 26 Μαρτίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Ειδικότερα, από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι 30 Απριλίου, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού. Θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθήνα και προς Βρυξέλλες, για λόγους διατήρησης της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της Ε.Ε.

Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίζει η Aegean, εφόσον της ζητηθεί, να εκτελεί ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών ή και για άλλες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 8 πτήσεις επαναπατρισμού από Μαρόκο, Ισπανία, Τσεχία, Πολωνία, Σερβία και Γεωργία για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και μία πτήση από το Λονδίνο προς τη Λάρνακα για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Aegean ενημερώνει ότι, προς το παρόν, διατηρείται ένα μικρό σε συχνότητες πτητικό πρόγραμμα εσωτερικού σε όλους τους προορισμούς του δικτύου και με μοναδικό σκοπό τη συνδρομή στην ειδική μετακίνηση προσώπων και αναγκαίων υλικών για κάλυψη των βασικών αναγκών.

Κίνηση στα ΜΜΜ

Σε περαιτέρω μείωση της συχνότητας των δρομολογίων του προχωρεί ο ΟΑΣΑ μετά και την εφαρμογή των αυστηρότερων μέτρων από την πολιτεία ως προς τις μετακινήσεις. Ειδικότερα, τα δρομολόγια εκτελούνται πλέον με πρόγραμμα ακόμη πιο περιορισμένο και από αυτό του Δεκαπενταύγουστου, τη στιγμή που η επιβατική κίνηση έχει περιοριστεί κατά περίπου 80%. Σημειώνεται ότι οι χρονοαποστάσεις μεταξύ συρμών για τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι πιο περιορισμένες κατά τις ώρες αιχμής, ενώ αυξάνεται το διάστημα διέλευσης των συρμών τις υπόλοιπες ώρες. Αντίστοιχα και τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ είναι ελαφρώς πιο εντατικά κατά τις ώρες αιχμής (από έναρξη βάρδιας έως τις 10.00, και από τις 15.00 έως τις 18.00, τα δρομολόγια θα διεξάγονται βάσει του ειδικού προγράμματος που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή