Η UEFA δείχνει να αποδέχεται την «ήττα» από τον κορωνοϊό

Η UEFA δείχνει να αποδέχεται την «ήττα» από τον κορωνοϊό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία δεδομένα και τα διάφορα σχέδια ολοκλήρωσης των διοργανώσεών της σκοπεύει να εξετάσει σήμερα η UEFA, με την προοπτική συνοπτικής διαδικασίας ανάδειξης των νικητών στα ευρωπαϊκά κύπελλα να φαντάζει ολοένα και πιο πιθανή, κι ενώ χθες ανακοίνωσε πως οι τελικοί του Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ δεν θα γίνουν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες (30 και 27/5). Οπως αποκάλυψε, χθες, η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, στη σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψή της η UEFA σκοπεύει να βάλει στο τραπέζι τις πιθανές εξελίξεις περί της πανδημίας του κορωνοϊού και τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα εθνικά πρωταθλήματα που θα προκύψουν όταν (και αν) επαναρχίσουν αυτά, ώστε να φανεί τι μπορεί να γίνει για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, που έχουν «παγώσει» στη φάση των «16».

Από την περασμένη εβδομάδα οι πληροφορίες μιλούσαν για περικοπή των αγώνων νοκ άουτ των δύο διοργανώσεων και διεξαγωγή ενός Final-4 ή Final-8 για την ανάδειξη των φετινών νικητών. Το ιταλικό ρεπορτάζ χθες πρόσθεσε την πληροφορία ότι η UEFA –που έχει ήδη αναβάλει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 για του χρόνου– θα ξεφορτωθεί και το παράθυρο αγώνων για τις εθνικές ομάδες τον Ιούνιο ώστε να βοηθήσει τις ομοσπονδίες και τις λίγκες να ολοκληρώσουν τις εγχώριες διοργανώσεις. Στο ρεπορτάζ υπάρχει ακόμη η εκτίμηση ότι το ιταλικό πρωτάθλημα μπορεί να επαναρχίσει στις 2 ή 3 Μαΐου, με τις αγωνιστικές να συμπυκνώνονται μέσα στον Μάιο. Ωστόσο, εάν η Σέριε Α δεν μπορεί να επαναρχίσει πριν από το Σαββατοκύριακο 9/10 Μαΐου, ή ακόμη περισσότερο πριν από τις 16/17 Μαΐου, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι η σεζόν θα παραταθεί και μετά την κανονική λήξη της στις 30 Ιουνίου. Η Νάπολι μάλιστα ανακοίνωσε ότι αύριο ξαναρχίζει προπονήσεις!

Αλλο ρεπορτάζ έφερε χθες τη FIFA διατεθειμένη να επεκτείνει την ισχύ των συμβολαίων που κανονικά λήγουν στις 30 Ιουνίου ώστε να ολοκληρωθεί με τους υπάρχοντες όρους η σεζόν. Παράλληλα, ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο παραδέχθηκε ότι είναι ευκαιρία το ποδόσφαιρο «να κάνει ένα βήμα πίσω» και να αναδιοργανωθεί, με λιγότερες διοργανώσεις αλλά πιο ανταγωνιστικού επιπέδου.

Στην Ισπανία φαίνεται να υπάρχει πλάνο επανέναρξης εν μέσω πανδημίας, με τη λίγκα να διακόπτει πλέον επ’ αόριστον τις εγχώριες διοργανώσεις. Στη δε Αγγλία ο πρώην διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, είπε ότι ολόκληρη η σεζόν πρέπει να ακυρωθεί. Βεβαίως, την περασμένη εβδομάδα η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε να ολοκληρωθεί πάση θυσία η σεζόν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει επέκταση των χρονικών ορίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή