Τηλεοπτικά πάρτι εξ αποστάσεως

Τηλεοπτικά πάρτι εξ αποστάσεως

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βραδιές με σειρές και ταινίες σε σπίτια φίλων είναι από τις πιο συνηθισμένες –και συχνά απολαυστικές– στιγμές μιας παρέας. Πόσες φορές δεν έχουμε δει και ξαναδεί, όλοι μαζί, αγαπημένες σειρές συμπληρώνοντας τους διαλόγους πριν ειπωθούν· ή αντίστοιχα δεν έχουμε «καταστρέψει» μια ταινία τρόμου, μετατρέποντάς την επιτόπου σε κωμωδία με ομαδικά σχόλια τρολαρίσματος από τον καναπέ;

Λόγω καραντίνας βέβαια, αυτές οι μαζώξεις έχουν γίνει πια πολυτέλεια, οπότε το Netflix προτείνει μια… μέση λύση. Συγκεκριμένα, την ολοκαίνουργια υπηρεσία Netflix Party, η οποία επιτρέπει σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα να δουν το ίδιο πρόγραμμα από τον υπολογιστή τους, απόλυτα συγχρονισμένο, ενώ παράλληλα σχολιάζουν σε διπλανό παράθυρο διαλόγου.

Οι οδηγίες εγκατάστασης της απαιτούμενης «επέκτασης» που χρειάζεται να ενσωματώσουμε στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή μας (μπορούν να αναζητηθούν στο netflixparty.com) είναι σαφείς και εύκολες στην εφαρμογή τους. Κάπως έτσι η μοναχική θέαση των νέων επεισοδίων μιας σειράς, π.χ., που αρέσει πολύ στην παρέα ή στο (απομακρυσμένο) έτερον ήμισυ, μπορεί να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία. Ειδικά αφού στο παράθυρο διαλόγου, εκτός από σχόλια, μπορούμε ακόμα να μοιραστούμε emojis, gifs αλλά και στιγμιότυπα από όσα παρακολουθούμε και μας κάνουν εντύπωση.

Στα αρνητικά, το γεγονός ότι η εφαρμογή του Netflix Party μας υποχρεώνει να δούμε το περιεχόμενο στην οθόνη του υπολογιστή, αν και με την κατάλληλη συνδεσιμότητα με την τηλεόραση το πρόβλημα λογικά λύνεται. Επιπλέον, λόγω και του πολύ καινούργιου της υπηρεσίας, έχουν παρατηρηθεί αρκετά ζητήματα ως προς τη σταθερότητά της, τα οποία πάντως επίσης διευθετούνται σταδιακά με νέες εκδόσεις – η τελευταία από αυτές κυκλοφορεί σήμερα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Netflix έκανε γνωστά χθες όσα έρχονται στις οθόνες μας μέσα στον Απρίλιο. Εκεί, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται βέβαια ο πολυαναμενόμενος 4ος κύκλος του «Casa de Papel» (4/4), καθώς και τα ενδιαφέροντα στην πρώτη ματιά «Brews Brothers» (10/4) και «Outer Banks» (15/4). Συντονιστείτε με την πλατφόρμα αλλά και… μεταξύ σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή