Ψηφιακές στιγμές τέχνης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να βάλετε σακάκι για να απολαύσετε τον σερ Σάιμον Ρατλ να διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου. Αντιθέτως, έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την ιστορική ορχήστρα –έτος ιδρύσεως 1882– ντυμένοι χαλαρά, γιατί όχι κρατώντας και το ποτό σας στο χέρι. Μέχρι το τέλος Απριλίου, το μουσικό σύνολο σας προσφέρει δωρεάν ψηφιακές συναυλίες, όπου μεταξύ άλλων θα σας συστήσει και τον νέο του διευθυντή ορχήστρας, Κίριλ Πετρένκολ. (www.digitalconcerthall.com)

Η Όπερα του Παρισιού μάς προσκαλεί στο «σπίτι» της, το κτίριο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1861, με βάση τα αρχιτεκτονικά σχέδια του 32χρονου τότε Σαρλ Γκαρνιέ. Μέχρι τις 3 Μαΐου, δεν χρειάζεται να κλείσουμε κάποια από τις 1.979 θέσεις του θεάτρου, χάρη σ’ ένα εναλλασσόμενο δωρεάν ψηφιακό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την όπερα «Μανόν» του Ζιλ Μασνέ. Ακολουθούν ακόμα 6 παραγωγές, μεταξύ των οποίων και «Η Λίμνη των Κύκνων», παραγωγή του 2019. (www.operadeparis.fr)

Ψηφιακές στιγμές τέχνης-1

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ έχει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Ολλανδού Βίνσεντ βαν Γκογκ στον κόσμο. Πολλοί γνωρίζουμε τα έργα του, αλλά τι ξέρουμε για τις γυναίκες που αγάπησε; Όπως την ξαδέρφη του και χήρα Kee Vos-Stricker ή ακόμα τη Μάργκο, την κόρη των γειτόνων στο πατρικό του; (https://vangoghmuseum.nl/en/stories)

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης γιορτάζει φέτος 150 χρόνια. Ανάμεσα στο πλούσιο διαδικτυακό υλικό που μοιράζεται με το διεθνές κοινό του, το μουσείο μάς συστήνει τον Κιθ Κρίστιανσεν, διευθυντή του τμήματος ευρωπαϊκών πινάκων, ο οποίος αναλαμβάνει να μας εξηγήσει τη σημασία του φυσικού φωτός στη δημιουργία, αλλά και στην παρατήρηση έργων τέχνης. (www.metmuseum.org/about-the-met)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή