Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν τη θέση τους για τους Ολυμπιακούς

Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν τη θέση τους για τους Ολυμπιακούς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος». Με αυτή τη φράση να ξεχωρίζει σε μία λακωνική ανοικτή επιστολή η Ολυμπιακή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν τη θέση τους για την επερχόμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων στις περισσότερες από τις ολυμπιακές διοργανώσεις και η άποψή της έχει βαρύνουσα σημασία.

Την ώρα που ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ ζητάει ένα μήνα προθεσμία για να ανακοινώσει τις αποφάσεις, οι Ολυμπιακές Επιτροπές, η μία μετά την άλλη, του… δείχνουν τον δρόμο. Ο Covid-19 έχει… στριμώξει στα σχοινιά και τον αθλητισμό και, εάν μέσα στις επόμενες ώρες δεν ανακοινωθεί η απόφαση, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ιαπωνία θα ξεκινήσει αύριο για ένα ταξίδι με… άγνωστο χρονικό τερματισμό.

Η Ολυμπιακή και η Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ζήτησαν τη γνώμη των αθλητών τους, οι οποίοι ήταν κάθετα υπέρ της αναβολής των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η επιστολή:

«Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς τους παραθέσαμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο, και για να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές. Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Στενοχωριόμαστε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε.

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως, ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες.

Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή