Τουρκία: Η εισαγγελία ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο σε βάρος των υπόπτων για τη δολοφονία Κασόγκι

Τουρκία: Η εισαγγελία ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο σε βάρος των υπόπτων για τη δολοφονία Κασόγκι

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος 20 υπόπτων που θεωρεί ότι ενέχονται στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Άχμεντ αλ Ασίρι, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, και ο Σαούντ αλ Καχτάνι, άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατηγορούνται για την «υποκίνηση» δολοφονίας «εκ προμελέτης» και «από πρόθεση», που χαρακτηρίζεται «ειδεχθής».

Με βάση το κατηγορητήριο που θα απαγγελθεί, άλλα 18 πρόσωπα ενέχονται στη δολοφονία του Κασόγκι -πρώην αρθρογράφου της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post που είχε εγκατασταθεί στις ΗΠΑ- τον Οκτώβριο του 2018, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή