Ποδόσφαιρο-Κορωνοϊός: Η αναμέτρηση που μετετράπη σε βιολογική βόμβα

Ποδόσφαιρο-Κορωνοϊός: Η αναμέτρηση που μετετράπη σε βιολογική βόμβα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επιταχυντής της επέκτασης του κορωνοϊού στην Ιταλία και στην Ισπανία αντιμετωπίζεται η διπλή αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο να χαρακτηρίζεται το «παιχνίδι 0», κατά το «ασθενής 0» σχετικά με τον πρώτο ασθενή από τον οποίον διασπείρεται ο ιός σε μια κοινότητα.

Το Μιλάνο είχε ήδη μολυνθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, όχι όμως και το γειτονικό Μπέργκαμο. Η απόσταση του Μιλάνου από το Μπέργκαμο είναι 45 χλμ. σε ευθεία γραμμή, αλλά τον Φεβρουάριο ελάχιστες ενδείξεις υπήρχαν για το τι θα επακολουθούσε στη Λομβαρδία γενικότερα και στην πόλη-έδρα της Αταλάντα ειδικότερα, αλλά και για το πώς θα μολυνόταν και η ομάδα της Βαλένθια. Το παιχνίδι που έγινε στο Μιλάνο στις 19 Φεβρουαρίου ήταν ένας από τους κύριους λόγους εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Μπέργκαμο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Τζόρτζο Γκόρι. Το Μπέργκαμο θεωρείται η πόλη με το μεγαλύτερο πλήγμα ώς τώρα στην Ευρώπη από τη μάστιγα του 2020, με τις εικόνες των γεμάτων φέρετρα φορτηγών του στρατού που μετέφεραν τις σορούς σε κρεματόρια γειτονικών πόλεων να σκορπούν ρίγη ανά την υφήλιο.

«Το Αταλάντα – Βαλένθια ήταν μια βιολογική βόμβα» είπε ο δήμαρχος του Μπέργκαμο. «Τότε δεν γνωρίζαμε ότι ο ιός κυκλοφορούσε ήδη ανάμεσά μας. Ο πρώτος ασθενής στην Ιταλία εντοπίστηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Εφόσον ο ιός κυκλοφορούσε ήδη, οι 40.000 φίλαθλοι που είχαν πάει στο Σαν Σίρο είναι πιθανό να κόλλησαν», δήλωσε ο κ. Γκόρι στην ισπανική εφημερίδα Marca.

«Είχαν πάει πολλές παρέες στο Μιλάνο και παρακολούθησαν μαζί το παιχνίδι. Ο ιός μεταδόθηκε από τον έναν στον άλλον», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Μπέργκαμο.

Από τον αγώνα εκείνον θεωρείται ότι νόσησε και το 35% της αποστολής της Βαλένθια, μεταξύ των οποίων και οι ποδοσφαιριστές Εσεκίελ Γαράι, Χοσέ Γαγιά και Ελιακουίμ Μανγκαλά. Ο πρώτος ασθενής από κορωνοϊό που κατεγράφη στην πόλη της Βαλένθια ήταν ο αθλητικογράφος Ενρίκε Ματέου που είχε πάει στο Μιλάνο για τον αγώνα.

Η ρεβάνς, ένα από τα τελευταία ματς που έγιναν πριν το ποδόσφαιρο μπει και αυτό σε καραντίνα, ήταν ένας θρίαμβος για την ομάδα της Αταλάντα, με πρόκριση στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. «Μπέργκαμο, αυτό είναι για σένα», έγραφαν σε μήνυμά τους οι παίκτες της Αταλάντα μετά την πρόκριση-θρίαμβο στο Μεστάγια. Πλέον ασθενής είναι και ο πορτιέρε της Αταλάντα, Μάρκο Σπορτιέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή