Ομάδες της Formula 1 παράγουν αναπνευστήρες για τη Βρετανία

Ομάδες της Formula 1 παράγουν αναπνευστήρες για τη Βρετανία

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βοήθεια της Formula 1, καθώς και κολοσσών όπως η Siemens και η Airbus, προσφεύγει το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του εθνικού συστήματος υγείας σε αναπνευστήρες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα τη βοήθεια κατασκευαστών από όλους τους κλάδους για την παραγωγή 30.000 αναπνευστήρων, οι οποίοι θα δοθούν στο εθνικό σύστημα υγείας ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πάνω από 8.000 αναπνευστήρες, που είναι απαραίτητοι για όσους νοσούν από τον κορωνοϊό. Ακόμη πιο αναγκαία είναι η προμήθεια του βρετανικού συστήματος υγείας με αυτές τις συσκευές στην παρούσα φάση, όπου τα κρούσματα στη χώρα σημειώνουν άνοδο. Ενδεικτικά μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 1.400 νέα κρούσματα και 87 νέους θανάτους. Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι στελέχη των υπηρεσιών υγείας προειδοποίησαν πως η έλλειψη αναπνευστήρων ενδέχεται να υποχρεώσει τους γιατρούς να επιλέξουν ποιοι ασθενείς θα έχουν για να τους χρησιμοποιούν. Το αρχικό αίτημα του Μπόρις Τζόνσον προς όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες να επιταχύνουν τις διαδικασίες παραγωγής αναπνευστήρων είχε αξιολογηθεί αρχικά ως κάτι που δεν μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί, δεδομένου ότι έχει διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα και η προμήθεια των απαραίτητων εξαρτημάτων καθίσταται δύσκολη. Ενδεικτικά, τόσο η Jaguar όσο και η Toyota εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν την κυβέρνηση, ενώ σε αυτό συναίνεσε και η Vauxhall.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν δημιουργηθεί τρεις διαφορετικές ομάδες που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Η μία αποτελείται από εταιρείες που σκοπεύουν να αυξήσουν την υφιστάμενη παραγωγή τους σε αναπνευστήρες, η δεύτερη θα αναλάβει τον σχεδιασμό νέων μοντέλων και η τρίτη θα τους παράγει. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι Airbus, Siemens, Smiths Group Plc, ενώ στη δεύτερη φιγουράρουν αγωνιστικές ομάδες της Formula 1 όπως η Mercedes και η McLaren. Kαι οι δύο προσπαθούν να σχεδιάσουν δύο μοντέλα. Σύμφωνα με το Bloomberg, το ένα αφορά όσους δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και το οποίο μπορούν να παραγάγουν σε μεγάλες ποσότητες, και άλλο ένα για όσους βρίσκονται σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Επίσης, στην ομάδα αυτή προστίθεται και η εταιρεία Penlon, που φτιάχνει μηχανήματα αναισθησίας, τα οποία ενσωματώνουν και κάποιες από τις λειτουργικότητες των αναπνευστήρων. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, οι ομάδες της Formula 1 που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν αναπνευστήρες. «Ολες οι ομάδες έχουν εξειδίκευση στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ενώ διαθέτουν και παραγωγικές μονάδες. Επίσης ειδικεύονται στη δημιουργία πρωτότυπων προϊόντων και στην υψηλού επιπέδου παραγωγή. Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της κυβέρνησης». Σημειώνεται ότι και στις ΗΠΑ, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η General Motors αποφάσισαν να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής αναπνευστήρων.

Την ίδια στιγμή, ο Ελον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, συζήτησε με την εταιρεία παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού Medtronic για τις ελλείψεις σε αναπνευστήρες. Εκτός από τους 1.200 αναπνευστήρες που παρέλαβαν οι Αρχές της Καλιφόρνιας από τον Ελον Μασκ, ο ίδιος δείχνει πρόθυμος να φτιάξει αναπνευστήρες για όσους υποφέρουν από τον κορωνοϊό, ανταποκρινόμενος θετικά στις εκκλήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης. «Είχαμε μια πολύ μεγάλη συζήτηση με τη Medtronic σχετικά με τους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας. Πολύ εντυπωσιακή ομάδα!». Αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στηρίξει το έργο της εταιρείας, η οποία, σύμφωνα με το Reuters, σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή της για την κατασκευή αναπνευστήρων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή