Συνεργασία Σκλαβενίτη – efood για ηλεκτρονικές παραγγελίες προϊόντων της αλυσίδας

Συνεργασία Σκλαβενίτη – efood για ηλεκτρονικές παραγγελίες προϊόντων της αλυσίδας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέου τύπου συνεργασίες, που λίγες εβδομάδες πριν θα φαίνονταν μάλλον αφύσικες, φέρνει ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ, είτε πρόκειται για τα φυσικά καταστήματα είτε για τα ηλεκτρονικά. Το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων εντός και εκτός Ελλάδας συναντάται με τον ευρύτερο κλάδο της μαζικής εστίασης και όχι υπό την έννοια που κάποιος θα ανέμενε, αυτόν της πώλησης έτοιμων γευμάτων από τα σούπερ μάρκετ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απόφαση της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» (ΕΥΣ) να συνεργασθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα παράδοσης έτοιμων γευμάτων efood.gr με αντικείμενο τη συνεργασία για την πώληση συγκεκριμένων κωδικών προϊόντων της πρώτης μέσω της δεύτερης. Η συνεργασία αφορά την παράδοση προϊόντων μόνο σε μια περιοχή, αυτή του Περιστερίου, όπου βρίσκεται άλλωστε και η έδρα της ΕΥΣ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνεργασία που εφαρμόζεται πιλοτικά και υπό την πίεση των συνθηκών που δημιουργούν η πανδημία του κορωνοϊού και κυρίως οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, ήταν μια λύση πάνω στην οποία δούλευαν από καιρό, αλλά η εφαρμογή της επισπεύσθηκε λόγω της γνωστής συγκυρίας. Η επιλογή της efood.gr έγινε καθώς πρόκειται για μια πλατφόρμα ήδη εξαιρετικά γνώριμη σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών που τη χρησιμοποιεί για να παραγγείλει έτοιμο φαγητό για το σπίτι ή τον χώρο εργασίας.

Την ίδια ώρα, τόσο το caremarket.gr, το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΥΣ, όσο και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ έχουν στην ουσία «μπλοκάρει», καθώς οι πρώτες διαθέσιμες ημερομηνίες παράδοσης των παραγγελιών είναι για αρκετές εβδομάδες μετά. Στο caremarket.gr υπάρχει μήνυμα στην αρχική σελίδα ότι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία παράδοσης παραγγελίας είναι η 4η Μαΐου 2020. Πολύ νωρίτερα (για παραγγελία εντός Αττικής που έγινε στις 25 Μαρτίου 2020) είναι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία στο efresh.gr (16 Απριλίου), ενώ στο MyMarket στις 24 Απριλίου. Στο ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ του δεν υπάρχει διαθέσιμο διάστημα παράδοσης έως τις 31 Μαρτίου και δεν εμφανίζονται οι επόμενες ημερομηνίες, ενώ στο ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ της «Κρητικός» αναφέρεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημέρες και ώρες για παραγγελίες.

Στη Γερμανία

Και μπορεί στην Ελλάδα να συνεργάζονται η ΕΥΣ και η efood, στη Γερμανία συνεργάζονται η Aldi με τη McDonald’s. Συγκεκριμένα, η συνεργασία προβλέπει ότι η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα προσλάβει λόγω των αυξημένων αναγκών της σε προσωπικό στα καταστήματα και στις αποθήκες εργαζομένους της αλυσίδας fast food McDonald’s, τα εστιατόρια της οποίας έχουν κλείσει λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια μπορούν να επιστρέψουν στην προηγούμενη εργασία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή