Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε νεαρό που «έσπασε» την καραντίνα – Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε νεαρό που «έσπασε» την καραντίνα – Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 23χρονο ο οποίος εντοπίστηκε χθες από αστυνομικούς εκτός του σπιτιού του κατά παράβαση της καραντίνας που του είχε επιβληθεί, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Ο 23χρονος, ο οποίος είχε επιστρέψει από Γερμανία εντοπίστηκε στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους.

«Οι έλεγχοι καραντίνας το επόμενο διάστημα θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία απομόνωσης να είναι πλήρως συμμορφωμένοι με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Όπως είπε, 5.824 πολίτες- επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού- βρίσκονται σε κατ´ οίκον καραντίνα σε όλη τη χώρα. Έχουν ολοκληρώσει το 7ημερο ή 14ημερο απομόνωσής τους, 825 πολίτες. Συνολικά έχουν γίνει 1116 μέχρι σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 92 πολίτες έχουν βρεθεί εκτός του σπιτιού τους με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 5000 ευρώ και να τους ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, ναι μεν οι ευπαθείς ομάδες είναι πιο ευάλωτες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είμαστε ασφαλείς», τόνισε. Ο υφυπουργός πρόσθεσε, ότι «ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα, να νικήσουμε την πανδημία, είναι περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας».

Επανέλαβε ότι «όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, όσο πιο πειθαρχημένα και με συνέπεια μείνουμε σπίτι μας τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητας που αφήσαμε πίσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή