Με ραντεβού για το κτηματολόγιο

Με ραντεβού για το κτηματολόγιο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτά για το κοινό αλλά μόνον κατόπιν ραντεβού παραμένουν τα 126 γραφεία κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα. Η κτηματογράφηση συνεχίζεται έστω και μετ’ εμποδίων, με την «Ελληνικό Κτηματολόγιο» να ρίχνει το βάρος στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, παρατάθηκε έως τον Ιούνιο η υποβολή δηλώσεων στη Θεσπρωτία και στα Ιωάννινα, τις μοναδικές περιοχές όπου η σχετική προθεσμία δεν έχει λήξει.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της, η «Ελληνικό Κτηματολόγιο» έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες για τη συνέχιση του έργου. Οπως επισημαίνει, «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η διαδικασία κτηματογράφησης της χώρας να συνεχιστεί κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης», δίνοντας σαφείς οδηγίες στους αναδόχους που διενεργούν την κτηματογράφηση. Οπως αναφέρεται, όσοι πολίτες επιθυμούν την αυτοπρόσωπη παρουσία στα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «για διεκπεραίωση σημαντικών υποθέσεών τους, μόνον εφόσον η υπόθεση είναι εξαιρετικά επείγουσα και δεν μπορεί να επιλυθεί με ηλεκτρονικό τρόπο», θα πρέπει προηγουμένως να έχουν έρθει σε επικοινωνία με αυτά για να οριστεί ραντεβού σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα τεκμηριώνεται με τη λήψη e-mail ή sms. Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο του κτηματολογίου είτε ηλεκτρονικά ([email protected]) είτε τηλεφωνικά (210-65.05.600 ή στο 1015) το οποίο θα τους παραπέμπει στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι ανάδοχοι της κτηματογράφησης συλλέγουν μόνο τις λεγόμενες «εμπρόθεσμες δηλώσεις», για τις οποίες είχε κλειστεί ραντεβού πριν λήξει η τελευταία προθεσμία (όσα ραντεβού βέβαια δεν έχουν ακυρωθεί). Οι τελευταίες περιοχές στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι τα Ιωάννινα και η Θεσπρωτία (το υπόλοιπο των δύο περιφερειακών ενοτήτων). Στις περιοχές αυτές δόθηκε πριν από λίγες ημέρες παράταση έως την 1η Ιουνίου.

Πάντως, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου ζήτησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το κλείσιμο των γραφείων, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι εκτίθενται σε κίνδυνο λόγω της φύσης της εργασίας. Από την πλευρά της, η «Ελληνικό Κτηματολόγιο» φοβάται πως τυχόν τέτοια εντολή θα οδηγήσει σε οικονομικές απαιτήσεις από πλευράς των αναδόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή