Η γραμμή Τσίπρα και οι «παραφωνίες» στην Κουμουνδούρου

Η γραμμή Τσίπρα και οι «παραφωνίες» στην Κουμουνδούρου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος θα πίστευε πως αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως οι νεοφερμένοι από το ΠΑΣΟΚ, θα «έτριβαν τα χέρια τους» από τη δημοσκοπική στήριξη που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντίδρασή της στο ζήτημα του κορωνοϊού; Για αρκετούς στην Κουμουνδούρου οι έκτακτες συνθήκες στις οποίες έχει βρεθεί η χώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους πιο ριζοσπάστες να καταλάβουν πως η «επαναστατική γυμναστική» μπορεί να περιμένει και να δώσει τη θέση της στην υπεύθυνη αντιπολίτευση. Παρ’ όλα αυτά, οι παραφωνίες δεν λείπουν.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημόσιες παρεμβάσεις τους δεν χρησιμοποιούν οξείς τόνους, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το κόμμα δεν μπόρεσε να αποφύγει τα «φάλτσα». Δεν είναι οι αναρτήσεις υποστηρικτών – φίλων του κόμματος στο Twitter με το διακριτικό #ΜεταΘαΛογαριαστουμε που προκαλούν μια ανακολουθία στην κεντρική γραμμή, αφού δεν αποδεικνύεται πως υπάρχει κάποια κομματική καθοδήγηση. Η σύγχυση προκύπτει από την τακτική που ακολουθούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται να προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Στις αρχές της εβδομάδας, ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra κατήγγειλε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που πρέπει να πατάξει η κυβέρνηση: «Δεν μπορεί να δεχτούμε ότι μπορούμε να παίρνουμε την απλή χάρτινη μάσκα του χειρουργείου 3,5 ευρώ, όταν έκανε 0,2 ευρώ. Γιατί τέτοιες παραγγελίες κάνουν. Για όλα αυτά βάζουμε πλάτη, αλλά θα λογαριαστούμε μετά το cocooning», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων προοικονομώντας εξελίξεις. Στην ίδια λογική κινήθηκε και η γελοιογραφία που ανήρτησε στα social media ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, που «προειδοποιεί» εμφατικά και «καθόλου κομψά» πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια για την περικοπή των μισθών κατά 50% μετά την καραντίνα.

Είναι αδύνατον στην αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξουν τον αχανή χώρο του Διαδικτύου, όμως έχει αποδειχθεί πως εξίσου δύσκολο είναι να αποφύγουν κορώνες της περιόδου 2012-2014. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή δεν αμφισβήτησε το βασικό πλάνο της κυβέρνησης που αφορούσε τα μέτρα προστασίας, υποστηρίζοντας πως οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο κατά της φονικής πανδημίας. Εδωσε όμως ένα ξεκάθαρο στίγμα πως η κριτική θα κλιμακώνεται καθημερινά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την οικονομία. Μόνο που ο τόνος θα δίνεται από τα όργανα της Κουμουνδούρου και τον ίδιο. Με αυτό το σκεπτικό, στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το σήμα δόθηκε και οι αποστάσεις από ακραίες συμπεριφορές κρατήθηκαν: «Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών. Να ενισχυθεί το ΕΣΥ, να προσληφθούν άμεσα νοσηλευτές και γιατροί, να αυξηθούν οι κλίνες εντατικής θεραπείας. Θα σταθούμε αρωγοί με εποικοδομητικές προτάσεις στη μάχη για την προστασία της ζωής, αλλά αυστηροί κριτές στον βαθμό που δεν υλοποιούνται αποτελεσματικά τα μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη της δημόσιας υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή