Λειτουργικά κέρδη 142,5 εκατ. εμφάνισε η Wind

Λειτουργικά κέρδη 142,5 εκατ. εμφάνισε η Wind

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων από υπηρεσίες και αύξηση προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών (EBITDA) ανακοίνωσε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Wind Ελλάς για την οικονομική χρήση του 2019. Η εταιρεία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, αναφέρει ότι η περασμένη χρονιά ήταν η τέταρτη συνεχούς ανάπτυξής της, η οποία συνοδεύεται από ενίσχυση της τηλεπικοινωνιακής κίνησης όπως και αύξηση των συνδρομητών της, τόσο στη σταθερή, όσο και στην κινητή τηλεφωνία.

Ειδικότερα, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών για την περασμένη χρήση ανακοίνωσε έσοδα από υπηρεσίες ύψους 517,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,4% σε σχέση με το 2018. Τα συνολικά έσοδα για την περασμένη χρονιά εκτιμώνται λίγο υψηλότερα, καθώς θα συμπεριλάβουν τις πωλήσεις εξοπλισμού (κινητά, routers κ.λπ.). Επίσης, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 142,5 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα κατά 14,6% σε σχέση με το 2018. Με βάση τις επιδόσεις αυτές το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA ανέρχεται σε 27,6%.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις της πέρυσι ανήλθαν στο ύψος των 87,1 εκατ. ευρώ και εστιάστηκαν στην ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς, τόσο στην κινητή (4G+) όσο και στη σταθερή (FTTx). Το μέγεθός τους πέρυσι ήταν μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια, αντικατοπτρίζοντας την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, κυρίως στην κινητή. Νέος κύκλος μεγαλύτερων επενδύσεων αναμένεται να ανοίξει από το 2021 με την ανάπτυξη του δικτύου 5ης γενιάς (5G).

H διοίκηση της Wind σημειώνει ακόμη ότι η πορεία της το 2019 χαρακτηρίστηκε από άνοδο σε όλους τους δείκτες. Αναλυτικότερα, στην κινητή τηλεφωνία πέρυσι καταγράφηκε αύξηση εσόδων 5,4%, επέκταση της κάλυψης δικτύου 4G πανελλαδικά στο 98% και αύξηση στην ετήσια κίνηση δεδομένων κατά 59,5%.

Στη σταθερή τηλεφωνία, η εταιρεία ανακοίνωσε 230.000 νοικοκυριά με συνδυαστικές υπηρεσίες (κινητής, σταθερής και Internet) αυξημένα κατά 14,7% σε σχέση με το 2018 και συνολικό αριθμό των συνδρομητών σταθερής 633.000 (άνοδος της τάξης του 3,1%). Οι συνδρομητές δικτύων σταθερής νέας γενιάς (NGA) ήταν 143.000 στο τέλος του έτους, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 88,7%. Η εταιρεία αναφέρει ότι μέσα στο 2019 διατέθηκαν 291.000 γραμμές NGA πανελλαδικά.

Οσον αφορά την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης η εταιρεία ανέφερε 66.000 συνδρομητές, με τους 10.000 από αυτούς να προστίθενται στο πελατολόγιο της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Nάσο Ζαρκαλή, «η Wind Ελλάς τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει μια σημαντική επιχειρηματική μεταμόρφωση και μια ευέλικτη και αποδοτική κεφαλαιακή διάρθρωση».

Αναφερόμενος στην παρούσα συγκυρία της πανδημίας, ο κ. Ζαρκαλής σημείωσε ότι αποτελεί μια πρωτοφανή πρόκληση για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. «Προτεραιότητα για εμάς», πρόσθεσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Wind, «είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών μας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει σε εφαρμογή από πολύ νωρίς αυστηρά προληπτικά μέτρα για τη λειτουργία της εταιρείας». Σημειώνεται ότι περισσότερο από το 90% του προσωπικού της επιχείρησης εργάζεται από απόσταση, ενώ ήταν από τις πρώτες που έλαβαν μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή