Ολυμπιακοί Αγώνες: Λύση μέσα σε ένα μήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Λύση μέσα σε ένα μήνα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όλα τα ενδεχόμενα να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις προκειμένου να βρεθούν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Μετά την πρόταση για διεξαγωγή την επόμενη άνοιξη, φαίνεται ότι επιστρέφει στις συζητήσεις η αρχική πρόταση, η οποία ήταν το να πραγματοποιηθεί η κορυφαία αθλητική γιορτή του χρόνου, ακριβώς τις ίδιες ημέρες του αρχικού προγραμματισμού.

Η πολυπλοκότητα για τον συντονισμό μιας διοργάνωσης που περιλαμβάνει αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 200 χώρες, και μέσα σε αυτή εμπλέκονται αρχηγοί κρατών, πολυεθνικές εταιρείες και δισεκατομμύρια ευρώ, ακόμα και σε μια εποχή χωρίς προβλήματα αποτελεί… ναρκοπέδιο. Πόσο μάλλον στην εποχή του COVID-19, με τους αθλητές μακριά από τις προπονήσεις, τις διεθνείς ομοσπονδίες να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις διοργανώσεις τους καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα μπουν οι τίτλοι τέλους στον θανατηφόρο ιό και, γενικότερα, έναν αθλητισμό σε καραντίνα.

Υπό συνθήκες καραντίνας όμως αναμένεται να ληφθεί και η απόφαση για τις ημερομηνίες. Ενας από τους ανθρώπους που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο είναι ο Τζον Κόουτς. Ο πολυσχιδής Αυστραλός δικηγόρος, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για το «Τόκιο 2020», έχει, ήδη, αρχίσει τις επαφές και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι… ο χρόνος είναι χρήμα και, μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση κοστίζει πολλά δισεκατομμύρια. Αυτές τις ημέρες ο Τζον Κόουτς, ύστερα από την επιστροφή του από τη Λωζάννη, βρίσκεται σε καραντίνα στην Αυστραλία και εργάζεται πυρετωδώς.

«Μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες πρέπει να έχουμε φτιάξει το πρόγραμμα», δήλωσε ο Αυστραλός «Αθάνατος» στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri. Ο Τζον Κόουτς πιστεύει ότι η διοργάνωση θα πρέπει να διεξαχθεί ανάμεσα στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον (28/6-11/7) και στο αμερικανικό (30/8 -12/9). Σε αυτές τις ημερομηνίες όμως πρέπει να βρεθεί λύση για δύο μεγάλες διοργανώσεις: το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (16 Ιουλίου – 1 Αυγούστου) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (6-15 Αυγούστου). Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ χαρακτήρισε την απόφαση «παζλ, που όταν ένα κομμάτι δεν ταιριάζει, χαλάει και το σύνολο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή