«Εθισμός» για νέους που μιλάει ισπανικά

«Εθισμός» για νέους που μιλάει ισπανικά

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελίτ

ΝΕΑΝΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Δημιουργοί: Ντάριο Μαντρόνα, Κάρλος Μοντέρο

Ερμηνείες: Ιτσάν Εσκαμίλα, Εστερ Εσπόζιτο, Αλβαρο Ρίκο

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ο τρίτος κύκλος του ισπανικού «Ελίτ», σκαρφαλώνοντας κατευθείαν στο Νο 1 των δημοφιλών προγραμμάτων και του ελληνικού Netflix. Η σειρά που τοποθετείται κάπου ανάμεσα στη νεανική κομεντί και στο αστυνομικό θρίλερ φέρνει μαζί της συμβάσεις και από τα δύο, ενώ, παρότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτικό αριστούργημα, μπορεί να αποδειχθεί άκρως εθιστική. Εν συντομία από τον πρώτο κύκλο: σε ένα ιδιωτικό σχολείο κάποιου ισπανικού αριστοκρατικού προαστίου, μια σειρά από πλουσιόπαιδα, αλλά και μερικοί νεοφερμένοι με υποτροφίες, σχηματίζουν μια ιδιότυπη παρέα. Δυνατές φιλίες, έρωτες, μίση, πάθη, αντιζηλίες κ.ο.κ. γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα στο εφηβικό καζάνι, ώσπου μια άγρια δολοφονία θα τους φέρει όλους προ των ευθυνών τους.

Στην τρίτη σεζόν πια, που όπως και οι προηγούμενες ξεκινά από το τέλος, άλλος ένας θάνατος έρχεται να ολοκληρώσει τη μέχρι τώρα ιστορία – επόμενοι κύκλοι, πάντως, έχουν ήδη προαναγγελθεί. Η ελίτ παρέα βρίσκεται πια στο κατώφλι της αποφοίτησης και όλοι τους καλούνται να αναλάβουν πιο σοβαρές ευθύνες, ενώ καινούργια συνταρακτικά γεγονότα αναποδογυρίζουν τον κόσμο τους. Για τους μιλένιαλ που μεγάλωσαν με «The O.C.», «One Tree Hill» και «Gossip Girl», η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί κάτι σαν… update.

Δίχως να μοιάζει καλύτερο από τις τρεις προαναφερθείσες, το «Ελίτ» είναι σύγχρονο και διασκεδαστικό. Τα παιδιά εδώ έχουν την ωριμότητα –και ταυτόχρονα την ανωριμότητα– του σήμερα. Το σεξ στις νεαρές ηλικίες, για παράδειγμα, δεν αποτελεί καθόλου ταμπού· από την άλλη, η αγριότητα των σόσιαλ μίντια είναι επίσης παρούσα.

Το ίδιο συμβαίνει και αισθητικά. Το γυμνό, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις, η χρήση ναρκωτικών, η σκληρή γλώσσα είναι όλα στοιχεία που δύο δεκαετίες πριν δύσκολα θα είχαν θέση σε τηλεοπτική εφηβική κομεντί, εδώ όμως βρίσκονται στο προσκήνιο. Οσοι αγαπούν τις «ένοχες απολαύσεις», ας σπεύσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή