Πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από Μ. Βρετανία

Πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από Μ. Βρετανία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον επαναπατρισμό των Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μ. Βρετανία μετά τη διακοπή των πτήσεων προχωρεί η Πολιτική Προστασία. Χθες τη νύχτα ήταν προγραμματισμένη πτήση της Aegean για τη μεταφορά στην Αθήνα 32 Ελλήνων που είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο για ιατρικούς λόγους και παρέμεναν εκεί μετά την έκδοση της σχετικής ΝΟΤΑΜ που απαγόρευε τις πτήσεις από Αγγλία και Τουρκία για λόγους δημόσιας υγείας. Τη διαλογή των 32 Ελλήνων υπηκόων που χρήζουν άμεσης μεταφοράς στη χώρα έκανε η πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο. Ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα που έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργικές επεμβάσεις, που υποβάλλονται σε θεραπείες σε νοσοκομεία του Λονδίνου, μία έγκυος μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της κ.ά. Η πτήση είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Χίθροου χθες στις 9 το βράδυ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί και νέα έκτακτη πτήση για τον επαναπατρισμό όσων από εκείνους που έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να επιστρέψουν δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Αγγλία. Σύμφωνα με τις λίστες που έχει καταρτίσει η διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Αγγλία, πρόκειται για περίπου 100 άτομα, ενώ σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις η πτήση επαναπατρισμού τους ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Ολοι οι επιβάτες θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο Stanley προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπως έγινε με τους ταξιδιώτες αρχικά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη και πιο πρόσφατα από την Τουρκία. Οι 32 επιβάτες από την Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο της πλατείας Καραϊσκάκη και χθες τους έγινε το τεστ για να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα γίνουν γνωστά σήμερα.

389 παραβάσεις

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση της καραντίνας και τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων. Από τις 6 χθες το πρωί μέχρι τις 3 μ.μ. σε ολόκληρη τη χώρα βεβαιώθηκαν 389 παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα. Οι περισσότεροι παραβάτες, 89 τον αριθμό, εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 64 βρέθηκαν στην Κρήτη, 36 στα νησιά του Ιονίου, 29 στη Στερεά Ελλάδα κ.ο.κ. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου για την απαγόρευση των μετακινήσεων μέχρι χθες είχαν διαπιστωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις, που αντιστοιχούν σε πρόστιμα 667.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή