Τροπολογία για ταχύτερη παραγωγή αντισηπτικών

Τροπολογία για ταχύτερη παραγωγή αντισηπτικών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στην παραγωγή αντισηπτικών προϊόντων –χωρίς δηλαδή να περιμένουν την έκδοση της σχετικής άδειας και όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία που αυτό συνεπάγεται– θα έχουν εταιρείες παραγωγής καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων. Τούτο προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη σε νομοσχέδιο για την κύρωση δύο προηγούμενων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες στην αγορά με τις ελλείψεις σε αντισηπτικά προϊόντα.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι εταιρείες που διαθέτουν ήδη άδεια παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων μπορούν να παράγουν άμεσα απολυμαντικά προϊόντα σε υγρή μορφή, σε μορφή τζελ ή σε μορφή εμποτισμένων μαντιλιών. Η παραγωγή θα επιτρέπεται για διάθεση των προϊόντων αυτών αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας –απαγορεύεται δηλαδή η εξαγωγή τους– και η απαγόρευση αυτή περιλαμβάνει τόσο τους παραγωγούς των εν λόγω προϊόντων όσο και τους μεταπωλητές αυτών. Οι εταιρείες οφείλουν εντός τριών μηνών από την έναρξη παραγωγής των προϊόντων αυτών να υποβάλουν αίτηση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ώστε να τους χορηγηθεί και η αντίστοιχη άδεια. Εάν δεν το πράξουν εγκαίρως, τότε υποχρεούνται να διακόψουν την παραγωγή και να αποσύρουν τα προϊόντα από την αγορά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η «Παπουτσάνης», η οποία έτσι κι αλλιώς το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει την παραγωγή της σε σαπωνοειδή και ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό της αντισηπτικά σαπούνια, και η εταιρεία φυτικών καλλυντικών «Κορρές» σκοπεύουν να κάνουν χρήση της ευεργετικής ρύθμισης. Αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούν ότι από την παραγωγή και μόνο αυτών των δύο βιομηχανιών η συνολική ημερήσια παραγωγή θα αυξηθεί κατά 200.000 τεμάχια αντισηπτικών, φτάνοντας έτσι περίπου τις 800.000 τεμάχια ημερησίως. Σημειώνεται ότι η ημερήσια κατανάλωση φτάνει σήμερα περίπου το 1 εκατομμύριο τεμάχια αντισηπτικών σκευασμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή