«Να σας χαίρεστε, κύριοι προνοητικοί»

«Να σας χαίρεστε, κύριοι προνοητικοί»

Κύριε διευθυντά

Στην «Κ» της 21.3.2020 διάβασα ότι το 50% των νοικοκυριών έχει αποθηκεύσει προϊόντα απολύμανσης για ένα μήνα. Συγχαίρω αυτούς τους συμπατριώτες μου για την προνοητικότητά τους. Βέβαια, αυτή η προνοητικότητα είναι η αιτία που εγώ δεν μπόρεσα να βρω ούτε ένα μπουκάλι οινόπνευμα, ούτε ένα μπουκάλι αντισηπτικό. Τους εύχομαι να βγουν νικητές στη μάχη με τον κορωνοϊό με αυτά τα εφόδια. Εγώ θα προσπαθήσω να επιβιώσω με νερό και σαπούνι…

Δωρα Πετροπουλεα, Κηφισιά

«Να σας χαίρεστε, κύριοι προνοητικοί»-1

«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές» κατέλιπε ο Διονύσιος Σολωμός εναποθέτοντας στους ώμους εθελοντών συγκαιρινών του και επιγόνων μια πολύτιμη, βαριά κιβωτό ευθύνης. Για τον βηματισμό της ιστορίας, μια ανάσα δρόμος έμεινε έως τους επίσημους εορτασμούς για τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την έναρξη της Επανάστασης του ’21. Με αιτούμενο το δύσκολο εγχείρημα συλλογικού αναστοχασμού ως εφαλτήριο εθνικής επανεκκίνησης, η συμμετοχή του καθενός προϋποθέτει γνώση και καθαρή ματιά. Επάνω, «Οι τέσσερις καπετάνιοι του Μοριά»: Κολοκοτρώνης, Γιατράκος, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Νικηταράς. Από τη συλλογή χαρακτικών, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή