Home sweet home

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μοναδική συλλογή με τα αγαπημένα comfort γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου, αλλά και πασχαλινά ζυμώματα από όλον τον κόσμο, τα κέικ της…καραντίνας, ανοιξιάτικα γλυκά με φράουλες και τυρογλυκά του Αιγαίου.

Τα αγαπημένα comfort γλυκά του Στέλιου

Μια ωραία τελετουργία ας ξεκινήσει: φορέστε ποδιά, μπείτε στην κουζίνα και δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο δημιουργικό πεδίο της ζαχαροπλαστικής. Τα γλυκά που σας προτείνουμε είναι εύκολα, απλά, με λίγα υλικά και χωρίς πιθανότητα αποτυχίας.

Home sweet home-1

Πασχαλινά ζυμώματα

Τώρα που ο χρόνος στο σπίτι είναι πολύς, ευκαιρία να κατακτήσουμε την τέχνη του ζυμώματος. Θα γίνουμε μάστορες στις απαιτητικές ζύμες με μαγιά, στα ωραία, αφράτα τσουρέκια. Εμείς ανατρέξαμε στις παραδόσεις των λαών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ευρώπης, που φημίζονται για τα γλυκά ψωμιά τους, και σας προτείνουμε 8 πασχαλινές συνταγές δοκιμασμένες και έγκυρες.

Home sweet home-2

Home sweet home-3

Schnecken – Ρολά ζύμης με σταφίδες και καρύδια / Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα τυριού και σταφίδες


Tα κέικ της καραντίνας

Σπάμε τη ρουτίνα του «Μένουμε σπίτι» σκαρώνοντας κέικ για το πρωινό μας ή για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό καφέ. Με απλά υλικά και χωρίς δύσκολες τεχνικές, θα μας ανταμείψουν με τη γεύση και την ευκολία τους.

Home sweet home-4

Φράουλες: Οι ωραίες της άνοιξης

Από τον Φεβρουάριο ξεμύτισαν οι πρώτες φράουλες, αλλά δεν συγκρίνονται με τις ανοιξιάτικες σε άρωμα και γλύκα. Τώρα που είναι στα καλύτερά τους, απολαύστε τες όσο περισσότερο μπορείτε.

Home sweet home-5

Home sweet home-6

Ζελέ φράουλας με κομματάκια φράουλας / Πάβλοβες με φράουλες


Τα τυρογλυκά του Αιγαίου

Tα κρητικά λυχναράκια, τα μελιτίνια της Σαντορίνης, οι μελόπιτες της Μυκόνου και ένα σωρό άλλα αιγαιοπελαγίτικα πασχαλινά γλυκίσματα αποθεώνουν τα φρέσκα τυριά της άνοιξης. Παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα τόσες όσες σχεδόν και τα νησιά του νότιου Αιγαίου.

Home sweet home-7

Οι «Γλυκές Αλχημείες» κυκλοφορούν με την «Καθημερινή της Κυριακής» στις 5 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή