Aλλόκοτη Άνοιξη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θυμηθείτε, δεν μπορούν να ακυρώσουν την άνοιξη» τιτλοφορείται ο πίνακας-μήνυμα ελπίδας που φιλοτέχνησε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ μεσούσης της πανδημίας, επιστρατεύοντας όλο το κουράγιο των 86 χρόνων του (και όσα έχουν δει τα μάτια του).

Ίσως και να έχει ακυρωθεί όμως. Κανονικά, αυτή την εποχή θα ετοιμάζαμε τις εαρινές αποστολές μας για τα «Ταξίδια». Θα νοικιάζαμε αυτοκίνητα, θα κλείναμε εισιτήρια, θα ψάχναμε οικονομικά δωμάτια, θα γέμιζε το ημερολόγιο με ημερομηνίες αναχώρησης, επιστροφής, παράδοσης θέματος και δημοσίευσης. Τα θέματα θα ήταν περισσότερα απ’ όσα θα χωρούσε ημερολογιακά η άνοιξη. Τα inbox θα κατακλύζονταν από ανακοινώσεις για εγκαίνια, περιηγήσεις, αθλητικές δραστηριότητες – όπως γινόταν, χονδρικά, μέχρι και τις αρχές του Μάρτη. Τώρα, τα emails που διαγράφονται μοιάζουν να έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, από έναν άλλο, πιο ανέμελο κόσμο.

Τώρα, προσαρμοζόμαστε και εμείς. Ξεκινάμε ταξίδια του μυαλού και της ψυχής, ανοίγουμε παράθυρα στην ομορφιά με τη βοήθεια του ίντερνετ (και του τεράστιου αρχείου μας), μεταφέρουμε τις φωνές ανθρώπων από την Ελλάδα και τον κόσμο, γράφουμε ιστορίες για εξορμήσεις του χθες και καταστρώνουμε σχέδια για εκείνες του αύριο – όσο κι αν αργήσει αυτό. Αποδεχόμαστε ότι ο άμεσα χρηστικός μας ρόλος έχει κλονιστεί, συμμεριζόμαστε την αγωνία των εκατομμυρίων απασχολουμένων στον τουρισμό, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αλλά μας παρηγορεί η σκέψη ότι έστω και για λίγο θα βρίσκετε στις σελίδες μας συντροφιά, διέξοδο και ελπίδα.

Μέχρι να έρθει η στιγμή να ταξιδέψουμε και πάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή