Πολύαιγος: «Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»

Πολύαιγος: «Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικοι δύο. Ρυθμοί αδιατάρακτοι. Της φύσης. Στο επισήμως καταγεγραμμένο ως ακατοίκητο νησί ανάμεσα στην Κίμωλο και τη Μήλο, η Ελευθερία και ο Πέτρος Μαριάνος συνεχίζουν την καθημερινότητα που εμείς χάσαμε.

Στο μικρό σπίτι πάνω από την παραλία της Παναγίας, περιτριγυρισμένη από το άγριο, βραχώδες τοπίο, απλώνεται η μικρή περιουσία τους: το μποστάνι, ο στάβλος για τα λιγοστά κατσίκια, το κοτέτσι.

Πολύαιγος: «Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»-1

© ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΛΑΤΣΙΟΥ

Όπως κάθε πρωί, θα σηκωθούν, θα πιουν ελληνικό καφέ, θα ποτίσουν και θα ταΐσουν τα ζώα, θα μαγειρέψουν, θα ξεκουραστούν, και πάλι από την αρχή. Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά. Ένα κίτρινο πέλος έχει καλύψει τις βουνοπλαγιές, τα κατσίκια γεννάνε, το τυρί ετοιμάζεται, το Πάσχα πλησιάζει για να δώσουν τα κατσίκια τους.

Το μόνο που ταράζει την καθημερινότητά τους είναι αυτό το μικρό ραδιοφωνάκι που είναι πάντα κρεμασμένο στην πρόσοψη του σπιτιού. «Μπορεί εμείς εδώ να ζούμε σε μόνιμη καραντίνα, δεν παύουμε όμως να ανησυχούμε.

Για τα παιδιά μας, που ζουν στην Αθήνα και στην Αγγλία, για τη γυναίκα μου, που μόλις χειρουργήθηκε. Μαζί με τους υπόλοιπους, πλένουμε και καθαρίζουμε όλη μέρα, σαν να μπορεί αυτός ο ιός να φτάσει και σ’ εμάς», λέει ο Πέτρος Μαριάνος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή