Tουρκία: Σε καραντίνα 39 περιοχές – 168 οι νεκροί στη χώρα

Tουρκία: Σε καραντίνα 39 περιοχές – 168 οι νεκροί στη χώρα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν σήμερα καραντίνα σε 39 κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε 18 πόλεις σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 37 περισσότεροι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, πέθαναν το τελευταίο 24ωρο ενώ, από την αρχή της εκδήλωσης της κρίσης του κορονοϊού στην Τουρκία, δηλαδή από τις 11 Μαρτίου, οι νεκροί ανέρχονται σε 168.

Τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 1.610. Από τις 11 Μαρτίου ως σήμερα τα κρούσματα ανέρχονται σε 10.827.

Καραντίνα επιβάλλεται σε μια πόλη, έξι συνοικίες, 28 χωριά και τέσσερις κοινότητες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά 1.815 φθάνοντας τα 9.217, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στο πλαίσιο των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, η Τουρκία ακινητοποίησε το Σάββατο τις υπεραστικές της αμαξοστοιχίες και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζητεί να επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα να κάνει διάγγελμα προς το έθνος, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, η τουρκική αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη 11 ανθρώπων, που κατηγορούνται ότι μετέτρεψαν μια βίλα σε νυχτερινό κέντρο, οργανώνοντας εκεί ένα πάρτι, όπου μάλιστα οι περίπου 80 συμμετέχοντες μεταμφιέστηκαν σε γιατρούς.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων DHA, οι 11 συλληφθέντες βαρύνονται με υποψίες ότι οργάνωσαν ή συμμετείχαν στη γιορτή, παρά τους κινδύνους που συνδέονται με τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη και τέθηκαν υπό κράτηση, προτού τους ανακρίνουν οι αρχές.

Οι 4 εξ αυτών, ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης της βίλας, παραπέμφθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το DHA.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή