Εως τις 30 Ιουνίου το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

Εως τις 30 Ιουνίου το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου για την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζομένους δίνεται στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ). Μάλιστα, καθώς το ποσό που αντιστοιχεί στο δώρο θα ήταν κανονικά μειωμένο κατά το μέρος που αντιστοιχεί στο διάστημα που οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται, με νέα Πράξη Νομικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα το τμήμα του δώρου Πάσχα που δεν θα καταβληθεί από τους εργοδότες στους εργαζομένους, να το καταβάλει ο κρατικός προϋπολογισμός.  

Προσοχή: Οι επιχειρήσεις εκτός ΚΑΔ που δεν πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού οφείλουν να καταβάλουν το δώρο Πάσχα έως τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου. Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Υπενθυμίζεται πως η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε έτους. Αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το χρονικό αυτό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό εάν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια εάν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση, όμως, που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το χρονικό αυτό διάστημα, δικαιούται κανονικά να λάβει αναλογία δώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή