Καλιφόρνια – Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε 4 ημέρες οι εισαγωγές σε νοσοκομεία

Καλιφόρνια – Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε 4 ημέρες οι εισαγωγές σε νοσοκομεία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ διότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό σχεδόν διπλασιάστηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τριπλασιάστηκε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ως χθες Δευτέρα, 1.421 πολίτες της Καλιφόρνια είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία καθώς έχουν την ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ ο αριθμός τους ανερχόταν σε 746 πριν από τέσσερις ημέρες. Ο αριθμός των ανθρώπων στους οποίους προσφέρονται φροντίδες σε ΜΕΘ ανέρχεται πλέον σε 597 (από 200), πρόσθεσε. Συνολικά, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην πολιτεία έχει φθάσει τα 5.763.

Η ραγδαία αύξηση των αναγκών για νοσοκομειακή φροντίδα και ΜΕΘ οδήγησε τον Νιούσομ να στήσει εσπευσμένα ιστότοπο μέσω του οποίου θα διευκολύνεται η επικοινωνία με γιατρούς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που έχει πάρει σύνταξη, καθώς και με φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής, ώστε να κατευθύνονται σε νοσοκομεία και κλινικές που τους χρειάζονται. Η πολιτεία θα βοηθήσει τους απόμαχους ώστε να ενεργοποιούνται ξανά με άμεσες διαδικασίες οι άδειες τους, εξήγησε.

«Αν είσαι φοιτητής σε σχολή νοσηλευτικής, σε σχολή ιατρικής, σε χρειαζόμαστε», τόνισε ο Νιούσομ. «Αν πήρες σύνταξη τα τελευταία ένα δυο χρόνια, σε χρειαζόμαστε», επέμεινε.

Η πολιτεία ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα επιτρέψει να βρεθεί ικανός αριθμός χεριών για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται σε 50.000 επιπλέον κρεβάτια στα νοσοκομεία, εξήγησε ο Νιούσομ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή