Oταν το YouTube σε βάζει σε πρόγραμμα

Oταν το YouTube σε βάζει σε πρόγραμμα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι μιλούν αυτές τις ημέρες για την αξία της ρουτίνας στην καθημερινότητά μας, τις απλές δραστηριότητες που βάζουμε στη σειρά μέσα στο 24ωρο –μείον τον ύπνο, που και αυτός δεν είναι πάντα δεδομένος– προκειμένου να μην καταλήξουμε να χαζεύουμε ομαδικώς το ταβάνι. Μία από αυτές, ίσως η πιο ευεργετική, είναι η γυμναστική στο σπίτι. Με βάρη, με στρώμα, με μονόζυγο, με λάστιχα ή και τίποτε απολύτως, παρά μόνον ένα κορμί, πρόθυμο να αφήσει για λίγο την ξάπλα στον καναπέ και να θυμηθεί πως μπορεί να κάνει περισσότερα από τη διαδρομή κουζίνα – σαλόνι. Και σε περίπτωση που το καθιστικό σας δεν έχει τις διαστάσεις εκείνου του Λεονάρντο ντι Κάπριο, το οποίο έχει φιλοξενήσει κανονικές συναυλίες, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο… ενδιαφέροντα.

Είναι απίθανος ο αριθμός των βίντεο που μπορεί κανείς να βρει πια στο YouTube σχετικά με τη γυμναστική στο σπίτι. Υπήρχαν βέβαια και πριν, ωστόσο πλέον η εφευρετικότητα έχει πάει σε άλλο επίπεδο, κυρίως από φανατικούς θαμώνες γυμναστηρίων, οι οποίοι, με τους «ναούς» τους τώρα κλειστούς, αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους να μη χάσουν τη φόρμα τους. Παράλληλα, βοηθούν όλους εμάς τους υπόλοιπους να τη βρούμε ή, έστω, να μη νιώθουμε τόσο άσχημα με το διαρκές τσιμπολόγημα που ο εγκλεισμός έχει σχεδόν επιβάλει.

Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε με πόσο διαφορετικούς τρόπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας καναπές, μερικές καρέκλες ή το τραπέζι της κουζίνας προκειμένου να γυμναστούμε, μια απλή αναζήτηση του τύπου «home workout» ή, στα ελληνικά, «άσκηση στο σπίτι», θα σας βάλει στο νόημα. Αν δε προσθέσετε και τη λέξη-κλειδί «Coronavirus», εκεί θα δείτε ακόμη πιο θαυμαστά αποτελέσματα. Πέρα από την πλάκα, πάντως, είναι σημαντικό πως όλα αυτά τα βίντεο βοηθούν ώστε να ανακαλύψουμε απλούς τρόπους εκγύμνασης, να αποφύγουμε τραυματισμούς (πολύ σημαντικό) από τυχόν λάθη στις ασκήσεις και, τελικά, να αξιοποιήσουμε ωφέλιμα τον χρόνο μας. Αρκεί να ξέρουμε τα όριά μας: οι ανάποδες κάμψεις με τα πόδια στη βιβλιοθήκη, για παράδειγμα, συνίστανται μόνο σε βετεράνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή