80 χρoνια πριν… 31-3-1940

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ENAEΡΙΑ ΔΡΑΣΗ: Το ανακοινωθέν του γερμανικού αρχηγείου της 30ής Μαρτίου έχει ως εξής: «Εις το δυτικόν μέτωπον πολλαί επιθέσεις εχθρικών ανιχνευτικών αποσπασμάτων απεκρούσθησαν. Παρά την δυσμενή καιρικήν κατάστασιν, ανιχνευτικά αεροπλάνα ενήργησαν μέχρι της εσπέρας της χθες αναγνωριστικάς πτήσεις υπεράνω της Βορείου Θαλάσσης, εις τας ανατολικάς ακτάς της Μ. Βρεταννίας και υπεράνω της Γαλλίας. Επί τη ευκαιρία ταύτη εγένετο επίθεσις κατά εχθρικής νηοπομπής βορείως τους ακρωτηρίου Φλάμπορο. Εν καταδρομικόν, το οποίον συνώδευε την νηοπομπήν υπέστη ζημίας από βόμβας. Εν φορτηγόν εβυθίσθη και έτερον εθίγη υπό βομβών. Εν γερμανικόν αεροπλάνον δεν επέστρεψεν εκ της επιχειρήσεως.

ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ: Και βεβαίως δεν πρέπει οι δημοδιδάσκαλοι να παραιτούνται της υπηρεσίας εις το μέσον του σχολικού έτους. Διότι ο διδάσκαλος δεν ομοιάζει προς τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Το έργον του διά την μόρφωσιν του μαθητού είναι συνεχές και απότομος τυχόν διακοπή του δεν προκαλεί απλώς υπηρεσιακάς ανωμαλίας. Ζημιώνει αυτήν ταύτην την μόρφωσιν των μαθητών. Ορθώς συνεπώς απηγορεύθη η αποδοχή παραιτήσεων προ του πέρατος τους σχολικού έτους. Εξαιρετικαί, εννοείται, περιπτώσεις ανάγκης, δεν ημπορεί παρά να κρίνωνται επιεικώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή