Κορωνοϊός: Το «κυνήγι του αρκουδιού» βοηθάει στην εκτόνωση της παιδικής πλήξης

Κορωνοϊός: Το «κυνήγι του αρκουδιού» βοηθάει στην εκτόνωση της παιδικής πλήξης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα γιγαντιαίο «κυνήγι θησαυρού» όπου οι παίκτες προσπαθούν να εντοπίσουν αρκουδάκια στα παράθυρα σπιτιών, βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορες χώρες του κόσμου, με σκοπό να καταλαγιάσει όσο είναι δυνατόν τις ψυχολογικές δυσκολίες και την πλήξη που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, ενώ βρίσκονται κλεισμένα στα σπίτια τους λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι τοποθετούν αρκουδάκια στα παράθυρα των σπιτιών τους, δίνοντας στα παιδιά μία μικρή έστω αίσθηση αναζήτησης, κινήτρου και παιχνιδιού, καθώς θα αναζητούν αν και που βρίσκονται κρυμμένα αρκουδάκια στη γειτονιά τους, κατά τη διάρκεια κάποιας μικρής εξόδου κοντά στο σπίτι με τους γονείς τους.

Κορωνοϊός: Το «κυνήγι του αρκουδιού» βοηθάει στην εκτόνωση της παιδικής πλήξης-1

Twitter: @IlonaVeld

Το ιδιότυπο αυτό κυνήγι θησαυρού είναι εμπνευσμένο από το παιδικό βιβλίο «We're Going on a Bear Hunt» (Φύγαμε για το κυνήγι της αρκούδας) του Βρετανού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μάικλ Ρόουζεν, η υγεία του οποίου βρίσκεται μάλιστα τις τελευταίες μέρες σε κακή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν η περίπτωση του σχετίζεται με την πανδημία του COVID-19.

Αρκουδάκια έχουν εντοπιστεί σε σημεία διαφόρων χωρών του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδονησία, δίνοντας μικρές πινελιές χαράς στα μικρά παιδιά, τα οποία είδαν ξαφνικά και ακατανόητα για τα δικά τους, παιδικά μάτια, την καθημερινότητα τους να περιορίζεται στα στενά όρια του σπιτιού τους.

Κορωνοϊός: Το «κυνήγι του αρκουδιού» βοηθάει στην εκτόνωση της παιδικής πλήξης-2

Twitter: @auhiusze

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή