Ουρές συνταξιούχων στα καταστήματα των τραπεζών

Ουρές συνταξιούχων στα καταστήματα των τραπεζών

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δύο τρίτα περίπου των πελατών που επισκέφθηκαν χθες τις τράπεζες υπολογίζεται το ποσοστό των συνταξιούχων που προσήλθε στα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να λάβει τη σύνταξη του μηνός ή απλώς να ενημερώσει το βιβλιάριό του. Η αθρόα προσέλευση σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι ορισμένες τράπεζες είχαν αποστείλει στα κινητά με SMS –όπου υπήρχε αυτή η δυνατότητα– ενημέρωση για την καταβολή της σύνταξης και για το υπόλοιπο του λογαριασμού.

Εκτός από την καταβολή των συντάξεων, ο συνωστισμός στις τράπεζες που παρατηρήθηκε χθες οφειλόταν και στο γεγονός ότι τα τραπεζικά καταστήματα είχαν κατακλυστεί από εκπροσώπους επιχειρήσεων που είχαν στα χέρια τους επιταγές και θέλησαν να τις εισπράξουν. Να σημειωθεί ότι η ΠΝΠ για την αναστολή στην εξόφληση επιταγών δημοσιεύθηκε χθες το μεσημέρι, με αποτέλεσμα έως εκείνη την ώρα οι κομιστές των επιταγών να τις προσκομίζουν στις τράπεζες, οι οποίες πάντως δεν τις εκτελούσαν. Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού της προσέλευσης στα καταστήματα και ο αριθμός των εισερχόμενων πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 άτομα στα μικρά καταστήματα και τα 10 στα μεγαλύτερα. Ο περιορισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό, κυρίως έξω από τα τραπεζικά καταστήματα. Σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, οι συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κατά 75% μειωμένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς η πλειονότητα των πελατών προτίμησε να κάνει τις συναλλαγές του ηλεκτρονικά. Δεν ίσχυσε όμως το ίδιο αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία πληρώθηκαν οι συντάξεις.

Με αφορμή τη χθεσινή εικόνα στις τράπεζες, η γεν. γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλλαγάκη, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωση του υπ. Υγείας για την πορεία της COVID-19 στην Ελλάδα, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών και να μην επαναλάβουν τις απαράδεκτες εικόνες που καταγράφηκαν έξω από τα τραπεζικά καταστήματα χθες. «Οι σημερινές εικόνες με τις ουρές αδικούν το υψηλό ψηφιακό δυναμικό που διαθέτει σήμερα η χώρα. Μας αδικεί η ουρά, γιατί δείχνει ότι δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε συναλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες εποχές για όλους», υπογράμμισε η κ. Απαλλαγάκη. «Τα τραπεζικά καταστήματα θα μείνουν ανοικτά», διαβεβαίωσε, και «όλοι έχουμε πρόσβαση στο σύνολο των συναλλακτικών αναγκών μας χωρίς περιορισμό. Ομως, απαιτείται αυστηρή προσήλωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή