Εντονη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

Εντονη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, ολοκληρώνοντας ένα κατά τα άλλα απολύτως ταραχώδες τρίμηνο, με τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2002. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 1,95%, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης με άνοδο 1,22% και ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας στο +0,40%. Στο πράσινο κινήθηκαν και οι αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης, με κέρδη 1,06% και 1,88 αντιστοίχως. «Αυτές οι αγορές εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ασταθείς και κέρδη όπως τα σημερινά μπορούν να αλλάξουν εύκολα. Ακόμη φοβάμαι πως είναι απλώς μέρος μιας γενικότερης πτωτικής πορείας, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να αποδειχθεί πως κάνω λάθος», σχολίασε στο Reuters ο Κρεγκ Ερλαμ, αναλυτής στον OANDA.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι διστακτικοί επενδυτές έφεραν μεγάλες διακυμάνσεις μέσα στην ημέρα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, επηρεασμένοι από την καταιγιστική επικαιρότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τη συνεπακόλουθη πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Μολονότι το απόγευμα οι αμερικανικοί δείκτες σημείωναν οριακά κέρδη, αργά το βράδυ πριν από τη λήξη της συνεδρίασης οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κινούνταν στο κόκκινο, καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για το δεύτερο τρίμηνο, αναμένοντας υποχώρηση της αμερικανικής ανάπτυξης κατά 34%. Ο S&P επρόκειτο χθες να ολοκληρώσει το χειρότερο πρώτο τρίμηνο από το 1983.

Ακόμη και ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο είναι εισηγμένοι οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ, σημείωνε απώλειες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης. «Οι μετοχές βρέθηκαν σε μια τρελή κούρσα και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι επενδυτές είναι διχασμένοι σχετικά με το αν θα ενδώσουν ή αν θα απομακρυνθούν από το ράλι των μετοχών», σχολίασε στο Reuters ο Τζόναθαν Γκόλουμπ, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Credit Suisse στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε χθες αύξηση, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 18 ετών που κατέγραψε τη Δευτέρα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του και υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να σταθεροποιήσουν τον κλάδο της ενέργειας. Το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού υποχωρούσε χθες κατά 1,87%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή