Βαν Γκογκ, δανεικός αλλά… αγύριστος

Βαν Γκογκ, δανεικός αλλά… αγύριστος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ονομάζεται «Ο κήπος της ενορίας του Νούενεν την άνοιξη» και η αξία του εκτιμάται σε κάτι παραπάνω από 5,5 εκατ. ευρώ. Φιλοτεχνήθηκε το 1884 και προσφάτως είχε παραχωρηθεί από το μουσείο Groninger της Ολλανδίας –που δεν διέθετε άλλο έργο του ίδιου καλλιτέχνη στη συλλογή του– στο μουσείο Singer Laren. Ομως, την περασμένη Κυριακή, ο συγκεκριμένος πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ κλάπηκε, την ημέρα των γενεθλίων του ζωγράφου και ενώ το ίδρυμα που τον φιλοξενούσε ήταν κλειστό από τις 12 Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, οι διαρρήκτες έσπασαν την μπροστινή, γυάλινη είσοδο του μουσείου κι όταν η αστυνομία έφτασε ειδοποιημένη από τον συναγερμό είχαν πια εξαφανιστεί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πίνακα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του μουσείου, Γιαν Ρούντοφλ ντε Λορμ, δήλωσε «απίστευτα θυμωμένος», γιατί «αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλεις να σου συμβεί ως μουσείο όταν έχεις ένα δανεικό έργο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή