Πέθανε από κορωνοϊό ο ηθοποιός του «Star Wars» Άντριου Τζακ

Πέθανε από κορωνοϊό ο ηθοποιός του «Star Wars» Άντριου Τζακ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άντριου Τζακ, ο οποίος ήταν γνωστός για τον ρόλο του ως Major Caluan Ematt στο franchise «Star Wars» και ως σημαντικός δάσκαλος διαλέκτων του Χόλιγουντ, πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Ήταν 76 ετών.

Η εκπρόσωπος του, Τζιλ ΜακΚάλοου επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση με δήλωσή της στην εφημερίδα Evening Standard, αναφέροντας ότι ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε την Τρίτη (31/3) στο Νοσοκομείο του Αγίου Πέτρου στο Σάρεϊ, στο Ηνωμένο Βασίλειο Δυστυχώς, η σύζυγός του, επίσης δασκάλα διαλέκτου, Γκαμπριέλ Ρότζερς δεν μπορούσε να είναι μαζί του τις τελευταίες του στιγμές .

Η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα στην Αυστραλία, δημοσίευσε στα social media: «Ο Άντριου Τζακ διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από δύο ημέρες. Δεν είχε κανένα πόνο και έφυγε ειρηνικά γνωρίζοντας ότι η οικογένειά του ήταν σύσσωμη "μαζί" του».

Η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζακ Άντριου εξακολουθούσε να εργάζεται πριν από τον θάνατό του, πιο πρόσφατα στην επερχόμενη ταινία Batman του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

«Ο Άντριου ήταν γεμάτος ζωή – ήταν ψηλός και εντυπωσιακός με τα λευκά μαλλιά που κυμάτιζαν» ανέφερε στη δήλωσή της. «Δεν θα τον προσπερνούσες αν έμπαινε σε ένα δωμάτιο. Εξακολουθούσε να εργάζεται πολύ, προπονούσε επί του παρόντος τον νέο Batman. Λαμβάνω τόσα πολλά μηνύματα που λένε πόσο θα τους λείψει. Η κοινότητά μας έχει χάσει μία από τις πιο λαμπρές και πιο καθαρές φωνές της» υπογράμμισε.

Εκτός από τις εμφανίσεις του στις ταινίες «Star Wars: The Force Awakens» (Η Δύναμη Ξυπνάει) και «Star Wars: The Last Jedi» ο Άντριου Τζακ δάνεισε τη φωνή του στον χαρακτήρα του Moloch στο «Solo: A Star Wars Story».

Ήταν εξαιρετικά επιτυχημένος ως δάσκαλος διαλέκτου, γνωστός για το έργο του στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» και για τη συνεργασία του με τη Marvel στις μεγαλύτερες επιτυχίες της, «Captain America: The First Avenger», «Guardians of the Galaxy», «Avengers: Infinity War» και «Avengers: Endgame».

Ο Άντριου Τζακ συνεργάστηκε με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στις ταινίες «Chaplin», «Sherlock Holmes» and «Restoration» και με τον Πιρς Μπρόσναν όταν υποδυόταν τον Τζέιμς Μποντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή