Προσφορά του Ανατόλια στο ΑΧΕΠΑ

Προσφορά του Ανατόλια στο ΑΧΕΠΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσφορά προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προχωρά το Κολλέγιο Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το Κολλέγιο έκανε έκκληση στην κοινότητά του (γονείς, μαθητές, απόφοιτοι, εργαζόμενοι) για να προμηθεύσει τρεις ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ  με τα απαραίτητα υλικά με στόχο να συγκεντρωθούν 15.000 ευρώ.

Οι μαθητές προσέφεραν 5.000 ευρώ από τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar, και μέχρι τι βράδυ της Κυριακής είχε υπερκαλυφθεί το υπόλοιπο ποσό.  Αν και ο αρχικός στόχος έχει επιτευχθεί η συγκέντρωση χρημάτων συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, η δράση αποτελεί μέρος της αποστολής και της παράδοσης του Κολλεγίου για την υποστήριξη της κοινότητας και της κοινωνίας, με βάση και κάποια παραδείγματα από το παρελθόν.

Ενδεικτικά, το ορφανοτροφείο για τα ορφανά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το νοσοκομείο που λειτουργούσε στο Κολλέγιο όταν ήταν στη Μερζιφούντα, καθώς και το Bazaar που ξεκίνησε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, για την ανακούφιση των θυμάτων, παρά το γεγονός ότι και το ίδιο το σχολείο και οι άνθρωποί του ήταν πρόσφυγες και είχαν μεγάλες ανάγκες.

Επίσης, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT αποφάσισε να δώσει ένα από τα χρηματικά βραβεία 4.000 ευρώ του διαγωνισμού Pappajohn σε μία ιδέα σχετική με την πρόγνωση, πρόληψη, θεραπεία, διαχείριση πανδημικών κρίσεων (αρκεί να πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του διαγωνισμού).

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η παροχή υποτροφιών και η προσπάθεια εξεύρεσης δωρεών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή