Αντιμέτωπη με τις επιλογές Τζόνσον η Βρετανία: Αύξηση 27% των θανάτων σε μία ημέρα

Αντιμέτωπη με τις επιλογές Τζόνσον η Βρετανία: Αύξηση 27% των θανάτων σε μία ημέρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ως προς τον αριθμο των θανάτων κατέγραψε σήμερα η Βρετανία. Οι νεκροί έφθασαν τους 2.532. Αυξήθηκαν δηλαδή μέσα σε μία ημέρα κατά 563 άτομα. Χθες Τρίτη, ο αριθμός των θανάτων ήταν 1.789.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε από τα 25.140 την Τρίτη στα 29.474, σήμερα.

Σε ποσοστό η αύξηση των θανάτων είναι της τάξης του 27% .

Ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός συντονισμού του υπουργικού συμβουλίου έκανε λόγο για μία βαθιά σοκαριστική και οδυνηρή αύξηση, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί πότε ο αριθμός των θυμάτων θα φτάσει στο ανώτατο σημείο.

«Εξαρτάται από τις πράξεις όλων μας. Μπορούμε να καθυστερήσουμε αυτή την κορύφωση, μπορούμε να ελαττώσουμε την άνοδο της καμπύλης, ο καθένας με τις πράξεις του».

Χθες, νοσοκομείο του Λονδίνου ανακοίνωσε  ένα παιδί 13 ετών έχασε τη ζωή του. Είναι η ηλικιακά νεαρότερη απώλεια της πανδημίας στη Βρετανία, η οποία ακολούθησε αρχικά μία  άλλη προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, επιλογή για την οποία ο Τζόνσον δέχεται ήδη σφοδρή κριτική.

Η Βρετανία βρίσκεται ακόμη πίσω από την Ισπανία και την Γαλλία όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, οι οποίοι όμως διπλασιάζονται κάθε περίπου 3,5 μέρες.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έδειξαν αύξηση 14% στα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης, συμπληρώνοντας έτσι τρεις ημέρες συνεχόμενης αύξησης σε ανάλογα ποσοστά.

Μάλιστα προς το παρόν επικράτησε αισιοδοξία καθώς την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, τα ποσοστά αύξησης κινούνταν γύρω στο 24%.

– Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή