ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Πειθαρχικά μέτρα κατά του κυβερνήτη του «Ρούζβελτ» εξετάζει το Πεντάγωνο

ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Πειθαρχικά μέτρα κατά του κυβερνήτη του «Ρούζβελτ» εξετάζει το Πεντάγωνο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν αποκλείει την εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου «Θίοντορ Ρούζβελτ», ο οποίος συνέταξε μία επιστολή ασκώντας δριμεία κριτική στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και ζητώντας την εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων για να ελεγχθεί το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο πλοίο του.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώθηκε χθες από Αμερικανούς αξιωματούχους στο Reuters, ο κυβερνήτης Μπρετ Κρόζιερ περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατούσε στο πυρηνικό αεροπλανοφόρο, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός ναυτών διαγιγνώσκονταν θετικοί στην COVID-19.

Επικαλούμενος τον «εγγενώς περιορισμένο χώρο» πάνω στο πολεμικό, που έχει πάνω από 4.000 μέλη πληρώματος — τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης — ο αξιωματικός τόνιζε πως «η εξάπλωση της ασθένειας συνεχίζεται και επιταχύνεται».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθάνουν ναύτες»,ανέφερε ακόμη ο πλοίαρχος Κροζίερ.

«Δεν θεωρώ ότι έχουμε φθάσει σε αυτό το στάδιο», αντέτεινε χθες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Εσπερ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ερωτηθείς για την ενδεχόμενη εκκένωση του πληρώματος του αεροπλανοφόρου.

«Θα στείλουμε υλικό και βοήθεια στο αεροπλανοφόρο στο Γκουάμ», διαβεβαίωσε. «Θα στείλουμε ενισχύσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και μπορώ με ικανοποίηση να σας ενημερώσω ότι κανένας [σ.σ. ναύτης ή αξιωματικός ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του Θίοντορ Ρούζβελτ δεν είναι σοβαρά άρρωστος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή