Αθηνά Σούλη: «Μικρή» σεζόν με Έλληνες; (Μήλος)

Αθηνά Σούλη: «Μικρή» σεζόν με Έλληνες; (Μήλος)

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνθρωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό τοποθετούνται απέναντι στην πρωτοφανή κρίση.

Ο τουρισμός είχε ξεκινήσει δειλά στο νησί. Υπήρχε σχετική κίνηση στο γραφείο, όμως μόλις έκλεισαν τα σχολεία, αποφάσισα για να προστατέψω την οικογένειά μου, να κλείσω το γραφείο. Ακολούθησε το κλείσιμο των καταλυμάτων, αλλά υπάρχουν ακόμα τουρίστες που μένουν σε airbnb και εξυπηρετούνται από τα μαγαζιά που είναι ανοιχτά για delivery. Οι ακυρώσεις έχουν φτάσει μέχρι Ιούλιο και Αύγουστο. Έχω καταλάβει πως η κάθε χώρα δίνει κάποιες άτυπες ταξιδιωτικές οδηγίες. Ορισμένοι απαντούν ότι δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν για 4-5 μήνες, άλλοι πως είναι αβέβαιο πότε θα ανασταλεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αθηνά Σούλη: «Μικρή» σεζόν με  Έλληνες; (Μήλος)-1

Άποψη της παραλίας Σαρακήνικο, στη Μήλο. Ήδη στο νησί ακυρώνονται κρατήσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. (Φωτογραφία: Shutterstock)

Οι αναταράξεις στον κλάδο έχουν ήδη διαφανεί. Πολλοί συνάδελφοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν τις προκαταβολές που έχουν επενδύσει στο ετήσιο «φρεσκάρισμα» των καταλυμάτων τους. Υπάρχει τρομερή αβεβαιότητα. Είμαι αποφασισμένη πως η σεζόν όπως την ξέραμε θα χαθεί. Θα δουλέψουμε Ιούλιο και Αύγουστο μόνο με Έλληνες, οι οποίοι θα κάνουν εσωτερικό τουρισμό σε χαμηλότερες τιμές.

Εκτιμώ πως οι τιμές θα μειωθούν στον κλάδο ακόμα και 70%. Οι επιπτώσεις θα είναι τρομερές. Για να δουλέψω, χρειάζομαι 12 άτομα προσωπικό, αυτή τη στιγμή έχω προσλάβει μόνο 2 άτομα, και δεν θα πάρω άλλους υπαλλήλους μέχρι τέλη Ιουνίου. Πολλοί εποχικοί εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Δεν θα πάρω πινακίδες για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα ποια από τα καταλύματα που διαχειρίζομαι θα ανοίξουν. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξουμε τα νησιά μας ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα. Εάν η τουριστική χρονιά χαθεί τελείως, θα χρειαστούμε τουλάχιστον τρία χρόνια για να υπάρξει ανάκαμψη.

* Ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου Athena Travel Services

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή