Castello delle Serre: Ελπίδες για το 2021 (Ιταλία)

Castello delle Serre: Ελπίδες για το 2021 (Ιταλία)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνθρωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό τοποθετούνται απέναντι στην πρωτοφανή κρίση.

Αυτό που συμβαίνει στην τουριστική βιομηχανία μπορεί να συγκριθεί μόνο με την 11η Σεπτεμβρίου και με τα περιοριστικά μέτρα που ακολούθησαν. Βραχυπρόθεσμα, και πιθανόν για τα επόμενα χρόνια, θα χρειαστεί να συνηθίσουμε την εικόνα ταξιδιωτών με μάσκες, θερμομετρικών ελέγχων στα αεροδρόμια, κ.ά. Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πότε ακριβώς θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Εμείς δεν είμαστε αισιόδοξοι για την τουριστική περίοδο του 2020. Ο κύριος όγκος των πελατών της μονάδας μας προέρχεται από τις ΗΠΑ. Προβλέπουμε ότι οι Αμερικανοί δεν θα είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από τα τέλη της χρονιάς. Σε όσους επικοινωνούν μαζί μας για να ακυρώσουν την κράτησή τους, τους προτείνουμε να αναβάλουν το ταξίδι τους για το φθινόπωρο – παρότι τότε ουσιαστικά τελειώνει η δική μας σεζόν, είμαστε προφανώς διατεθειμένοι να την παρατείνουμε. Πιστεύουμε πως έτσι κι αλλιώς η τουριστική ζήτηση για την Ιταλία (και την Τοσκάνη) το 2021 θα είναι πολύ μεγάλη, συνεπώς τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια στοιχειώδη απόσβεση της φετινής χρονιάς.

Castello delle Serre: Ελπίδες για το 2021 (Ιταλία)-1

Αρκετά καταλύματα σε όλο τον κόσμο, όπως ο ξενώνας Castello delle Serre, στην Τοσκάνη, προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να αναβάλουν το ταξίδι τους. © www.castellodelleserre.com

Μια αλλαγή που βλέπουμε να έρχεται –και ήδη συμβαίνει– είναι ότι οι ταξιδιώτες δεν θα αξιοποιούν τις προσφορές των λεγόμενων non-refundable rates (σ.σ.: μη επιστρέψιμη τιμή). Εμείς προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να αναβάλει το ταξίδι του, για να μη χάσει την κράτησή του, αλλά πολλά είναι τα ξενοδοχεία που δεν εφαρμόζουν την ίδια πολιτική: σε αρκετές περιπτώσεις οι πελάτες τους που είχαν αγοράσει non-refundable πακέτα έχασαν τα χρήματά τους.

Αν πάντως η κρίση έχει υποχωρήσει αισθητά προς το τέλος της σεζόν, εκτιμάμε πως οι τιμές θα αυξηθούν, στην προσπάθεια των ξενοδόχων να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες και να ανταποκριθούν στην κλιμακούμενη ζήτηση.

* Οι Αntonio Gangale, Kaci Matthews και Salvatore Gangale είναι ιδιοκτήτες του ξενώνα πολυτελείας Castello delle Serre. Η μονάδα τους λειτουργεί στον χώρο ενός μεσαιωνικού κάστρου, το οποίο έχει ανακατασκευαστεί και μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας, στο Serre di Rapolano, ένα μικρό χωριό της Τοσκάνης που απέχει 38 χλμ. από τη Σιένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή