Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει τη Φουκουσίμα

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει τη Φουκουσίμα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εθνικό προπονητικό κέντρο της Φουκουσίμα φωτίζει από χθες η Ολυμπιακή Φλόγα. Yπό τον φόβο του COVID-19 άναψε ο βωμός στο J-Village της πόλης. Από την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» την τελετή παρακολούθησε μόνο ο Γιουκιχίκο Νουνομούρα. «Η Φλόγα αποτελεί ένα σύμβολο ελπίδας που μεταφέρει το μήνυμα ότι θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία», υπογράμμισε ο Ιάπωνας. Ο χώρος όπου βρίσκεται η Ολυμπιακή Φλόγα θα είναι επισκέψιμος για το κοινό (09.00-16.00), αλλά ο αριθμός ατόμων που θα μπορεί να πλησιάσει στον βωμό θα είναι συγκεκριμένος. Στις 30 Απριλίου το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να μεταφερθεί στο Τόκιο.

Στο μεταξύ, στη διοργανώτρια χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς ο –σύμφωνα με εκτιμήσεις– επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Σιγκέρου Ισίμπα, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του εάν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθεί η διοργάνωση το 2021.

«Δεν γνωρίζουμε εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του Σίνζο Αμπε (σ.σ. η θητεία του νυν πρωθυπουργού της Ιαπωνίας θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021). Θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού. Εάν δεν υπάρχουν αθλητές από την Ευρώπη, την Αμερική κ.λπ. δεν θα είναι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά μία ασιατική διοργάνωση», δήλωσε ο Σιγκέρου Ισίμπα, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 ανακούφισε αλλά και προβλημάτισε τους αθλητές. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς. «Προέχει η υγεία. Τώρα δεν γυμνάζομαι κανονικά. Περπατάω με το σκυλί μου. Είμαι όμως σίγουρη ότι οι προπονητές μου θα καταφέρουν να με φέρουν και πάλι σε φόρμα», υπογράμμισε η Αμερικανίδα αθλήτρια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή