Πρώην Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα για την απώλεια Γλέζου: Υποκλίνομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη

Πρώην Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα για την απώλεια Γλέζου: Υποκλίνομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου εξέφρασε ο πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Πέτερ Σουφ, στην κοινοποίηση του στο Twitter για τον θάνατο του εμβληματικού αντιστασιακού και πολιτικού της Αριστεράς.

«Στους φίλους μου στην Ελλάδα: μαθαίνοντας για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου, υποκλίνομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Κύριε Μανώλη, γνωρίζω πόσο απογοητευμένος ήσασταν με εμάς, όμως ήσασταν και τόσο ανθρώπινος, και εμένα πολύ προσωπικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νυν Γερμανός πρεσβευτής στην Ινδονησία.

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν εκείνος που πήρε τον Σουφ από το χέρι, για να τον βοηθήσει να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των νεκρών της σφαγής του Διστόμου (10 Ιουνίου 1944), όταν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λαμβάνοντας τις επιδοκιμασίες ορισμένων παρευρισκομένων, είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου από τον πρεσβευτή, κατά την επίσημη τελετή για τη μνήμη των θυμάτων το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή