ΗΠΑ: Αίτημα για 100.000 σάκους πτωμάτων έλαβε το Πεντάγωνο

ΗΠΑ: Αίτημα για 100.000 σάκους πτωμάτων έλαβε το Πεντάγωνο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αίτημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η πανδημία Covid-19 εξαπλώνεται ραγδαία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τμήμα υλικοτεχνικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας «ανταποκρίνεται» σε αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) «για 100.000 σάκους για την κάλυψη των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών υγείας» δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Αντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η FEMA έχει τη συγκεντρωτική διαχείριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν δύο «πολύ οδυνηρές» εβδομάδες.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια θα σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 ανθρώπους στη χώρα εάν τηρηθούν οι σημερινοί περιορισμοί, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια χωρίς την τήρηση μέτρων απαγόρευσης.

Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς υπόκεινται σήμερα σε μέτρα αυστηρών περιορισμών μετακίνησης. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις πλήττονται, και τα κρούσματα στο Σικάγο και στη Νέα Ορλεάνη επιδεινώνονται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή